back

Директори комунальних підприємств Менської міської ради звітували про свою роботу за 2022 рік

На черговому засіданні виконавчого комітету Менської міської ради члени виконкому заслухали звіти про виконання бюджету Менської міської територіальної громади за 2022 рік, а також директори КП «Менакомунпослуга» Менської міської ради, Агенції регіонального розвитку Менщини, КНП «Менська міська лікарня» Менської міської ради, КНП «Менський центр первинної медико-санітарної допомоги» Менської міської ради звітували про роботу за 2022 рік. Всі комунальні підприємства у цей важкий воєнний рік плідно працювали і продовжували надавали послуги жителям громади та ВПО навіть під час окупації.

Воєнний час диктує свої виклики. Тому прийняті рішення про затвердження Порядку створення, використання та поповнення матеріальних резервів для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій та небезпечних подій техногенного, природного, соціального і воєнного характеру та їх наслідків на території Менської міської територіальної громади на 2023 рік, про організацію суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану на території Менської міської територіальної громади у 2023 році (до яких планується залучати зареєстованих безробітних та інших незайнятих осіб, зокрема, внутрішньо переміщених. Фінансування суспільно корисних робіт буде здійснюватись згідно договору в рамках мінімальної заробітної плати за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття). Також прийнято рішення про організацію у 2023 році громадських робіт, які мають економічну, соціальну, екологічну користь та відповідають потребам Менської міської територіальної громади.

З метою дотримання порядку внесення відомостей до Спадкового реєстру прийнято рішення про порядок подачі заяв щодо внесення відомостей про посвідчення заповітів до Спадкового реєстру.

Для посилення ефективності профілактики правопорушень та забезпечення цілодобового відео нагляду Менська міська рада передає в оренду відділенню поліції №1 Корюківського районного відділу поліції ГУНП в Чернігівській області відеокамери замість пошкоджених під час окупації.

Окрім того прийняті рішення, якими передано в орендне користування ТОВ «Менський комунальник» ділянки водогону по вул. Армійська та Піщанівська, передано дрова для використання за призначенням комунальним підприємствам Менської міської ради, встановлено тариф на теплову енергію ТОВ «Північ Тепло», затверджено списки осіб, яким надаються соціальні послуги в КУ «Менський територіальний центр надання соціальних послуг» Менської міської ради та КУ «Менський  міський центр соціальних служб» Менської міської ради,

Також прийняті рішення про погодження надання пільг на безоплатне харчування за рахунок коштів місцевого бюджету дітям із сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, про порушення клопотання щодо присвоєння жительці с. Садового, матері п’ятьох дітей, почесного звання України «Мати-героїня».

Багато рішень стосувались забезпечення кращих інтересів дітей, а саме: затверджено висновок про доцільність позбавлення батьківських прав батька, який роками не спілкувався з сином та не  сплачував аліментів; про влаштування дітей до комунального закладу «Березнянський навчально-реабілітаційний центр», про влаштування дитини у КНП «Прилуцький обласний будинок дитини «Надія», про надання статусу дитини, позбавленої батьківського піклування, надання дозволу на дарування житлового будинку з надвірними будівлями та земельної ділянки на ім’я малолітньої дитини. 

Члени виконкому надали дозволи на проведення спортивного масового заходу та на видалення аварійних і перерослих дерев. Всього на засіданні було розглянуто 25 питань.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
30 січня 2023
back