back

Ожеледиця - небезпека для всіх. Хто нестиме відповідальність?

Коли на вулиці слизько — це і незручно, і небезпечно. Останніми днями погода додає нам додаткових проблем – на вулиці справжня ковзанка, а ще коли на цей лід та зверху дощик… Ми обурюємось, чому не посипані піском дороги. Але дороги якраз і посипають. А от біля деяких установ пройти просто неможливо.

Тому нагадуємо керівникам підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності, що вони несуть адміністративну відповідальність за недотримання правил утримання прилеглих територій. Серед іншого – зобов'язані слідкувати за  посипанням цієї території піском із сіллю під час ожеледиці.Згідно "Правил благоустрою територій населених пунктів Менської міської територіальної громади" встановлено розміри меж прилеглої до підприємств, установ та організацій території 20 м від межі відведеної ділянки до проїжджої частини вулиці. Перевірку дотримування вказаних правил та накладання штрафів за їх невиконання будуть здійснювати працівники Національної поліції України

Як поводити себе в таку погоду, щоб не травмуватися? Ми зібрали корисні поради:

  • Краще не носити взуття на високих, а особливо на тонких підборах, варто обирати взуття з глибоким протектором на підошві.
  • Варто придбати спеціальні насадки на взуття, так звані льодоходи.
  • Йдіть неспішно, дрібними кроками, коліна трохи зігнути, наступайте на всю підошву, не піднімайте ноги високо. 
  • Не відволікайтеся, не розмовляйте по телефону та не несіть важких сумок — будьте уважні.
  • Не тримайте руки в кишенях – це збільшує можливість невдалого падіння,
  • Краще ходити по тротуару, а не скраю проїжджої частини, також не перебігайте дорогу.
25 листопада 2022
back