back

Пам’ятники у Мені перенесуть для створення єдиного меморіального комплексу

Відповідне рішення було прийняте 17 серпня на засіданні Консультативної ради з питань охорони культурної спадщини при Департаменті культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації

Консультативною радою погоджено Менській міській раді з подальшим проходженням необхідної процедури згідно з чинним законодавством перенесення щойно виявлених об’єктів монументального мистецтва: «Пам’ятник воїнам-афганцям» охоронний № 7581-Чр, «Пам’ятник Героям Чорнобиля» охоронний № 7580-Чр, «Пам’ятник жертвам Голодоморів» охоронний № 7847-Чр. Ці пам’ятники будуть перенесені на територію, розташовану поруч із пам’яткою історії місцевого значення «Братська могила радянських воїнів, які загинули при визволенні міста в 1943 р. та пам’ятний знак воїнам-односельчанам» у центральній частині Мени для створення єдиного меморіального комплексу.

Разом із цим має бути проведений демонтаж двох меморіальних плит з написом «Вони загинули у боротьбі з ворогами радянської влади у 1920–1930 рр.» та прізвищами міліціонерів з пам’ятки історії місцевого значення «Братська могила радянських воїнів, які загинули при визволенні міста в 1943 р. та пам’ятний знак воїнам-односельчанам», охоронний № 1066-Чр. 

19 серпня 2022
back