back

Коли батьки й опікуни не виконують покладені на них обов’язки – до справи береться комісія

На  черговому засіданні комісії з питань захисту прав дитини при Менській міській раді, котре відбулося сьогодні під головуванням заступника міського голови Вікторії Прищепи, найбільшої уваги та обговорення потребували питання виконання батьківських обов’язків жителями сіл Блистова, Волосківці, Куковичі та Данилівка, щодо їхніх малолітніх дітей. Загалом же на розгляд комісії було винесено 12 питань. 

Членів комісії дуже занепокоїло питання щодо виконання батьківських обов’язків жителями згаданих сіл, зловживання спиртних напоїв, неналежний догляд за дітьми, за здоров’ям, фізичним, духовним та моральним розвитком своїх малолітніх дітей.

Два питання стосувалися надання висновку про доцільність позбавлення батьківських прав жителів Мени та Величківки відносно їхніх малолітніх дітей.

Було обговорене питання про стан виконання обов’язків опікуна в м. Мена щодо його підопічних дітей.

Два питання стосувалися дозволу на обстеження у лікаря-психіатра малолітніх дітей, оскільки батьки не беруть участі у їхньому вихованні.

А також були розглянуті питання щодо надання висновку служби у справах дітей про підтвердження місця проживання разом із матір’ю; про надання дозволу матері на відчуження та передачу в оренду майна, яке належить малолітнім дітям; про надання висновку щодо участі батька у вихованні неповнолітнього сина.

За результатами засідання по всіх питаннях комісією прийняті конструктивні та виважені рішення в інтересах дітей і взяті на контроль до їх повного виконання.

 
10 серпня 2022
back