back

Герої не вмирають

9 серпня минає восьма річниця з дня загибелі учасника антитерористичної операції Сергія Титаренка. Вшанування пам’яті полеглого воїна відбулося  на Алеї Героїв у Мені 

Представники Менської міської ради, військовики, рідні, друзі та жителі міста хвилиною мовчання, покладеними квітами вшанували світлу пам’ять Сергія Титаренка та всіх воїнів-героїв, які не повернулися живими додому.

Щирі та теплі слова лунали на адресу захисника України, який віддав своє життя за мир і спокій на рідній землі.

Народився Сергій Титаренко 8 серпня 1992 року у Мені. Навчався у Менській загальноосвітній школі І-ІІІ ст. ім. Т. Г. Шевченка. Закінчив Сосницький аграрний ліцей.

З квітня 2011 по квітень 2012 року проходив строкову військову службу у збройних силах України в/ч А 3251. За військовою спеціальністю — командир автомобільного відділення. Одержав звання молодшого сержанта.

При проведенні першої хвилі мобілізації був призваний 19 березня 2014 року до лав Збройних Сил України.

З 24 липня брав участь в антитерористичній операції на території Донецької та Луганської областей. Служив старшим навідником 2-го гаубичного самохідно-артилерійського взводу 3-ої гаубичної самохідно-артилерійської батареї гаубичного самохідно-артилерійського дивізіону військової частини В 1688.

Загинув 9 серпня 2014 року у ході ведення бою за смт Челюскінець Лутугинського району Луганської області.

Указом Президента України № 270 від 15 травня 2015 року за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Сергій Титаренко нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Нагороджений нагрудним знаком «За оборону Луганського аеропорту» (посмертно).

В пам’ять про Сергія Титаренка встановлені меморіальні дошки на будівлі Менського опорного ЗЗСО І-ІІІ ступенів імені Т. Г. Шевченка та на Алеї Героїв.

Одна з вулиць міста Мени названа іменем Сергія Титаренка.

30 березня 2016 року рішенням Менської районної ради Сергію Титаренку присвоєно звання «Почесний громадянин Менського району» (посмертно).

Вісім років уже триває війна на сході України, яка забрала тисячі життів і ще більше людських доль зруйнувала. Тільки тепер ми по-справжньому усвідомили цінність миру і спокою у світі, важливість таких понять як милосердя, підтримка та співчуття.

Не вмирає пам’ять про Героїв, яку ми маємо плекати зі вдячністю за можливість жити…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

09 серпня 2022
back