back

Гуртом освітянською родиною облаштували укриття, залучивши спонсорські кошти

Громадська організація «Добрі Ініціативи Менщини/ДІМ» спільно з міською радою подала заявку і була відібрана для проведення волонтерської акції 5 – 6 серпня 2022 року «БУРчик з облаштування укриття в місті Мена Чернігівської області», спонсором якого є волонтерський рух української молоді «Будуємо Україну Разом» (БУР).

Учасники освітнього процесу (батьки, учні, працівники закладів освіти, органи управління освітою) вже зараз замислюються і запитують: яким буде освітній процес у новому навчальному році? Адже війна триває, наші війська захищають кожного з нас, нашу державу та українську ідентичність, на частині територій ведуться бойові дії, відбуваються бомбардування та обстріли всієї території України. Зрозуміло, що у зонах бойових дій та на прилеглих до них територіях навчання можливе лише у дистанційному форматі. На іншій території є можливість здійснювати очне та змішане навчання, але за умови наявності укриття у закладі освіти. Наша громада зацікавлена у тому, щоб освітній процес розпочався в усіх освітніх закладах громади, а тому їх необхідно укомплектувати необхідними матеріалами, коштів на закупку яких у громаді немає.

Таким чином, участь ГО «Добрі Ініціативи Менщини/ДІМ» за сприяння міської ради дала можливість залучити спонсорські кошти з метою облаштування укриття для перебування дітей однієї з міських шкіл на випадок повітряної тривоги.

До  волонтерської акції приєдналася молодь, яка бажає зробити своє місто безпечним та кращим, члени громадської організації, батьки учнів та працівники школи. Спільними зусиллями створено безпечні умови для навчання менських учнів.

 
 
 
 
08 серпня 2022
back