back

Менщина визначає перспективи та пріоритети планів відновлення громад. З цією метою стартує опитування

Цей проєкт стартує в Менській громаді за ініціативи Центр Доброчин.

Відновлення територій, постраждалих внаслідок дій російських військових, потребує часу та інвестицій, а громадам необхідно напрацювати програми комплексного відновлення.

Підготовча робота стартує з анкетування місцевого бізнесу, громадськості, органів влади щодо оцінки збитків та перспектив і пріоритетів розвитку громади.

Відновлення – це не тільки про будівництво, адже воно само по собі апріорі не зможе забезпечити розвиток громади. Головне завдання на сьогодні – закумулювати проблеми і визначити обсяг руйнувань та втрачених вигод внаслідок військових дій, щоб знати обсяг залучення можливої допомоги.

Оцінка місцевих умов відіграє важливу роль у формуванні успішних планів місцевого розвитку та політик відновлення. Дуже важливо приділити достатньо часу та ресурсів для ретельного визначення джерел місцевих конкурентних переваг. Оцінка потреб у відновленні і відбудові на місцях, як правило, є першим кроком ефективного стратегічного планування.

Час – дорогоцінний ресурс, і чим кращий аналіз передуватиме розробці плану, тим більше шансів на успішну реалізацію та досягнення поставлених цілей.

Діяльність проходить у рамках проєкту «Згуртованість і демократія для ефективного відновлення територіальних громад», який реалізується ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні при партнерстві з ГО «Доброчин».

Тож протягом тижня долучайтеся до анкетування:

Опитувальник для громадян

 

Опитувальник для бізнес-структур

 

 

09 серпня 2022
back