back

З Днем народження, Мено! 

Вчора ми відзначили чергову річницю нашого міста, на долю якого випало багато випробувань. Була Мена і сотенним містечком, були славні часи боротьби і звитяги, довелося зазнати і німецької наруги і російської окупації... Але випробування лише укріпили нашу громаду і сьогодні Мена – центр громади та прокладає новий шлях у своїй історії

Менська публічна бібліотека порадувала до Дня народження міста своїх відвідувачів неймовірним майстер-класом від молодої художниці Катерини Шаповалової, знайомством та спілкуванням із менською письменницею Ніною Трало. Спеціаліст Менського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Юлія Грибань познайомила присутніх із правами та обовязками дітей. У художній галереї працівники краєзнавчого музею ім. В. Покотила розповіли про історію міста та познайомили з роботами відомих майстрів кераміки України. Місцеві художники дали можливість насолодитися їхньою майстерністю, втіленою в картини. Для найменших були організовані активні ігри та розваги. Для Захисників країни працювала Польова пошта.

Цікавим та насиченим подіями був цей день і в Центрі культури та дозвілля молоді. Відбулися турнір із більярду, майстер клас зі створення етнооберегу, акція «Мена об’єднує», змагання зі STREET WORKOUT, шаховий турнір, молодіжний простір, затишний кіновечір «Uncharted: Незвідане». Учасники молодіжного клубу «МеМ» поспілкувалися з жителями і гостями Мени та дізналися, за що ті наше місто люблять і що хотіли б змінити чи покращити в ньому.

Мена – наш дім. Вона була до нас, вона живе зараз і буде після нас. І хоч тепер ми переживаємо важкі часи, але наступний День нашого міста обов’язково відсвяткуємо у мирній, квітучій Україні.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
08 серпня 2022
back