back

Герої не вмирають!

Минають сьомі роковини від дня загибелі учасника антитерористичної операції на території Донецької області Олександра Шумейка. На Алеї Героїв у Мені відбулися заходи на вшанування пам’яті полеглого воїна

Біля меморіальної дошки Олександра зібралися рідні та близькі, родини загиблих воїнів, представники Менської міської ради, військовики.

Щирі та теплі слова лунали на адресу захисника України, який віддав своє життя за мир і спокій на рідній землі. Війна за свободу та Незалежність України продовжується, гинуть наші хлопці, наближаючи Перемогу.

Хвилиною мовчання, покладеними квітами учасники мітингу вшанували світлу пам’ять Олександра Шумейка та всіх воїнів-героїв, які не повернулися живими додому.

Вічна слава полеглим за Україну!

Пам’ятаємо кожного!

Народився Олександр Шумейко 24 вересня 1982 року у селі Митченки Бахмацького району Чернігівської області. Вже в 1988 році його сім’я переїхала до міста Щолкіне Ленінського району АР Крим, де Сашко і пішов у перший клас.

У Причорномор’ї родина проживала до 1993 року, а потім повернулася на Чернігівщину, у село Киселівка Менського району. Тут у віці одинадцяти років Олександр пішов у 5-й клас Киселівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. У 2000 році закінчив Киселівську ЗОШ І-ІІІ ст.

Після закінчення школи юнак вступив на заочне відділення Чернігівського інституту економіки та управління за спеціальністю «Фінанси». Одночасно з навчанням Олександр працював рятувальником у Києві.

Строкову службу в армії Шумейко Олександр Вікторович проходив у військовій частині «Десна» від весни 2002 до осені 2003 року. Здобувши вищу освіту, у 2007 році Олександр одружився. Разом зі своєю дружиною переїхав на постійне місце проживання до Автономної Республіки Крим. Там влаштувався на роботу рятувальником. В Криму проживав до 2014 року.

У зв’язку з військовим переворотом та незаконним референдумом Олександр повернувся на Батьківщину. Працював рятувальником у відділенні Менської 10-ї державної пожежно-рятувальної частини.
11 лютого 2015 року Шумейко Олександр був мобілізований до лав збройних сил України за власним бажанням. Загинув Олександр Шумейко 3 серпня 2015 року на бойових позиціях у місті Дзержинськ поблизу Горлівки, що на Донеччині.

22 вересня Героя було нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

 
 
 
 
 
 
 
03 серпня 2022
back