back

Дягова отримає програмно-апаратний комплекс для телемедицини

Про це, зокрема, сьогодні йшла мова під час звіту Менського міського голови Геннадія Примакова та старости Дягівського старостинського округу Наталії Бурки перед жителями села. У ході звіту й живого спілкування з жителями села було озвучено, які досягнення має старостат протягом року, що зроблено. А також обговорені найбільш болючі проблеми дягівчан та шляхи їх вирішення

Дягівчанам є чим похвалитися, за минулий рік у старостаті зроблено чимало. Приміром, у справі благоустрою, ремонті місцевого фельдшерського пункту, дерев’яного мосту в селі. Також розпочато роботу по виготовленню генерального плану села (проведено топозйомки), для пожежної охорони придбано твердопаливний котел та батарею, до дитсадка підведено  мережу Інтернет. Велику вдячність староста висловила за підтримку місцевим господарникам та небайдужим жителям села.

Були обговорені проблемні питання: зокрема, завершення робіт з реконструкції мережі вуличного освітлення, забезпечення жителів старостату аптечними послугами та стабільним автобусним сполученням, облаштування паспортизованого сміттєзвалища, утримання доріг, очищення місцевої водойми та небезпеки від недобудованої споруди у центрі села – Будинку культури, пересихання водойм на території старостату, ремонту будівлі сільського клубу та адмінприміщення старостинського округу, покрівлі дитячого садочка, чищення колодязів громадського користування та багато ін.

Окрім медицини, освіти, соціального захисту й стану доріг, найбільше селян традиційно хвилюють питання земельні. У ході зустрічі з жителями села прозвітував про свою роботу за минулий рік депутат Менської міської ради Роман Бутенко. На зустрічі з жителями Дягови був також присутній перший заступник міського голови Олег Небера. Про співпрацю з власниками паїв та про перспективи подальшої роботи поінформували керівник місцевого фермерського господарства Олексій Бутенко та представник ТОВ «Мена – Авангард». Про ситуацію з охороною правопорядку та законності на території старостинського округу доповів дільничний офіцер поліції, про необхідність капітальних ремонтних робіт у місцевій Свято-Покровській церкві – її настоятель, а інспектор з благоустрою  КП «Менський комунальник» Оксана Єриженко закликала селян привести в порядок дерева у межах їхніх домоволодінь, підняла питання необхідності організованого вивезення твердих побутових відходів.

 
 
 
14 лютого 2022
back