back

Коронавірусна хвороба дещо збавила оберти, однак загроза її поширення не минула

Про це, зокрема, йшла мова на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Менської міської об’єднаної територіальної громади, котре відбулося під головуванням першого заступника міського голови Олега Небери.

Члени комісії розглянули питання про стан захворюваності на гостру короновірусну інфекцію на території Менської міської територіальної громади та стан підписання договорів по наданню медичних послуг з Національною службою здоров’я України.

Зокрема, за інформацією директора КНП «Менський центр первинної медико-санітарної допомоги» Менської міської ради Наталії Корнієнко, в останні тижні постерігається позитивна динаміка: загальна тенденцію до зниження кількості хворих у громаді в цілому. Коронавірусну інфекцію виявляють у 25–27 пацієнтів протягом тижня. Під наглядом лікарів КНП «Менський центр первинної медико-санітарної допомоги» Менської міської ради нині перебувають 49 осіб, з них троє дітей. У той же час, як зазначив генеральний директор КНП «Менська міська лікарня» Менської міської ради Григорій Разнован, на стаціонарному лікуванні перебувають наразі 35 осіб, у 32 пацієнтів підтверджений COVID-19. На жаль, ще одна людина померла… Киснем забезпечені всі пацієнти, працюють і кисневий генератор, і концентратори.

На засіданні комісії також було розглянуте питання про готовність органів місцевого самоврядування  організацій і підприємств до дій в екстремальних зимових умовах 2021– 2022 років згідно з планом заходів, затверджених протоколом № 15 районної комісії з питань техногенної-екологічної безпеки  надзвичайних ситуацій.

Було прийняте рішення щодо запобігання виникнення пожеж у побуті та загибелі людей на водних об’єктах у зимовий період 2021– 2022 років та посилення роз’яснювальної роботи серед населення громади.

Члени комісії ознайомилися з переліком  потенційно небезпечних та хімічно-небезпечних об’єктів, розташованих на території Менської територіальної громади станом на 1 січня 2022 року. А також підбили підсумки роботи за рік , що минає, та затвердили з доповненнями план роботи комісії з питань техногенної-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Менської міської територіальної громади на 2022 рік.

30 грудня 2021
back