back

Укрзалізниця нагадує правила поводження на коліях

Залізничники застерігають громадян від спроб незаконного втручання у діяльність залізничного транспорту i попереджають, що ці спроби не тільки спричиняють затримки pyxy пасажирських i вантажних поїздів, а й можуть викликати аварійну ситуацію, небезпечну для життя i здоров’я як пасажирів, так i працівників магістралі, призводять до значних витрат на відновлення зіпсованого чи розукомплектованого майна, але й передбачають  адміністративну та кримінальну відповідальність винних

Відповідальність за несанкціоноване втручання у роботу залізничного транспорту встановлюється відповідними нормами Кримінального кодексу України та Кодексу України про кримінальні порушення.

Так, ст. 277 KK України передбачає відповідальність за пошкодження шляхів сполучення i транспортних засобів, зокрема, за умисне руйнування aбo пошкодження шляхів сполучення, споруд на них, рухомого складу, засобів зв’язку чи сигналізації, а також інші дії, спрямовані на приведення зазначених предметів у непридатний для експлуатації стан, якщо це спричинило чи могло спричинити аварію поїзда aбo порушило нормальну роботу транспорту, aбo створило небезпеку для життя людей.

Особливо на період шкільних канікул гостро стає питання щодо знаходження дітей поблизу залізничних колій. Вони у пошуках розваг приходять на залізничні колії та влаштовують ігри перебігають не в неустановлених місцях, кидають каміння в поїзди, займаються накладанням сторонніх предметів на колію.

Також викликає занепокоєння й те, що дорослі не зважають на дитячі розваги.

Працівники «Укрзалізниці» нагадують, що залізниця завжди була місцем підвищеної небезпеки i невміння поводитися на коліях, бажання скоротити шлях, зайва поспішність неуважність, ігри поблизу поїзда, що наближається, найчастіше приводить до трагічних наслідків.

03 грудня 2021
back