back

Акція «Впливай на бюджет громади» відбулася сьогодні в Мені

Усі бажаючі жителі громади в рамках акції-інформаційної кампанії «Впливай на бюджет своєї громади!» змогли долучитися до створення бюджету на наступний рік, подавши свої пропозиції. А також на центральній площі міста відбулася презентація «Бюджету для громадян 2021»

Мешканці Менської громади ознайомилися із «Бюджетом для громадян» та інформаційними матеріалами «Як впливати на бюджет своєї громади?». Також усі бажаючі спільно з експертом Громадського партнерства «За прозорі місцеві бюджети!» Миколою Орловим отримали можливість подати свої пропозиції та побажання до бюджету громади на 2022 рік – заповнили невеличкі анкети і залишили їх у спеціальній скриньці для пропозицій. Після акції зібрані пропозиції систематизовані, оброблені та підготовлені до розгляду депутатами та фінансовим управлінням.

Пропозиції продовжують надходити у паперовому та електронному вигляді до фінансового управління. Наразі основні теми, підняті в них: 

- покращення дорожнього покриття вулиць міста та сільських населених пунктів;

- покращення ЖКГ нашої громади (а саме - забезпечення водопостачанням та облаштування місць відпочинку);

- відновлення роботи автостанції з залою очікування;

- покращення надання медичних послуг та забезпечення цілодобової роботи аптечного пункту;

- залучення інвесторів для створення робочих місць (Індустріальний парк тощо).

 Усі ці пропозиції будуть згуртовані та розглянуті при формуванні проєкту бюджету на 2022 рік.

Свої пропозиції до бюджет можна викласти тут: електронна анкета

Також  для врахування  думки громадськості, жителям міста був представлений проєкт Стратегії розвитку Менської міської територіальної громади. Зауваження та пропозиції  від місцевих жителів були оформлені згідно форми формуляра і будуть розглядатися на засіданні робочої групи з стратегічного планування.

Проєкт реалізується в рамках Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» DOBRE , що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12 жовтня 2021
back