back

Триває підготовка до старту опалювального сезону в Менській громаді

Офіційно опалювальний сезон в Україні розпочинається 15 жовтня, але влада на місцях може приймати рішення про старт подачі опалення в будинки та установи, враховуючи реальні погодні умови. Поки що в реаліях «бабиного літа» маємо бонуси у вигляді сонячних днів. Однак у будь-якому разі опалювальний сезон 2021– 2022 стартує у непростій ситуації, враховуючи світові ціни на газ

Чи всі організації та установи громади готові розпочинати опалювальний процес? Також чи готові багатоквартирні будинки до цього? Чи повірені лічильники та справні теплокомунікації? Про це сьогодні йшла мова у ході наради в Менські міській раді за участю першого заступника міського голови Олега Небери, секретаря ради Юрія Стальниченка, керуючого справами виконавчого комітету міської ради Людмили Стародуб, начальника відділу житлово-комунального господарства, енергоефективності та комунального майна Валерія Кравцова, начальника відділу економічного розвитку та інвестицій Сергія Скорохода та майстра менської дільниці АТ «Облтеплокомуненерго» Юрія Вялька.

Практично вся теплоінфраструктура громади технічно готова до початку опалювального сезону. Там, де ще зволікають, мають прискоритися – таке завдання отримали керівники відповідних структур і підрозділів. Втім, поки що середньодобова температура повітря дозволяє поекономити на опаленні, адже в будь-якому випадку надмірні витрати виллються у тариф і проявлять себе у платіжках за тепло.

Місцева влада у найближчі дні прийматиме конкретні рішення, що дозволять вчасно розпочати постачання тепла.

Нагадаємо, що рішення про початок та закінчення опалювального сезону приймається за умови, що середньодобова температура повітря протягом трьох діб поспіль не перевищує плюс 8 градусів за Цельсієм – для початку опалювального сезону. Цей порядок визначений пунктом 5 «Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення», затверджених Постановою КМУ № 630 від 21.07.2005 року.

 
07 жовтня 2021
back