back

У громаді невпинно зростає кількість захворювань на коронавірусну інфекцію

Станом на ранок середи, 22 вересня, маємо вже два десятки недужих. Хвороба вражає, в основному, людей молодого і середнього віку. COVID-19 виявлено навіть у тримісячної дитини

За інформацією т.в.о. директора КНП «Менська міська лікарня» Менської міської ради Людмили Вахненко, стаціонарну медичну допомогу з приводу захворювання на коронавірусну інфекцію надають медичні заклади, віднесені до так званої першої та другої хвилі. Наша лікарня, як відомо, має статус закладу третьої хвилі. Однак від допомоги пацієнтам з підозрою на COVID-19 тут не відмовляють. І якщо хворий з високою температурою сам звернеться до лікарні або його доправить «швидка», у приймальному відділенні йому зроблять експрес-тест, а в разі госпіталізації до інфекційного відділення додатково проведуть ще й ПЛР-дослідження. Наразі таких хворих дедалі більшає. Станом на сьогодні маємо 21 підтверджений діагноз COVID-19.

Оскільки Корюківська лікарня вже переповнена недужими на коронавірус, дорослих пацієнтів доправляють до Чернігівської центральної районної лікарні, дітей – до дитячої обласної лікарні. Маємо прикрість: коронавірусну інфекцію виявлено у тримісячного немовляти та його мами, обоє госпіталізовані.

За даними «первинки», станом на середу в громаді виявлено 20 осіб з коронавірусною інфекцією. По Мені – 10 випадків, у Макошине – сім, у Феськівці, Величківці та Городищі – по одному, інформує директор КНП «Менський центр первинної медико-санітарної допомоги» Менської міської ради Наталія Корнієнко. Зростає частка госпіталізованих. Новий штам підступний і вражає, в основному, молодь і людей середнього віку, хворіють навіть діти.

22 вересня 2021
back