back

З четверга, 23 вересня, на всій території України буде встановлено «жовтий» рівень епідемічної небезпеки

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. Рішення сьогодні ухвалила Державна комісія ТЕБ та НС.

Почнуть діяти такі обмеження:

- школи, дитсадки та виші працюють за умови 80% вакцинованого персоналу принаймні однією дозою;

- заборонений масові заходи за участю більше однієї людини на 4 кв. метра площі території або з наповненістю залів більше двох третин місць в кожному окремому залі;

- не більше чотирьох людей за столиком в закладі громадського харчування, а відстань між столами - мінімум 1,5 метра;

- кінотеатри та інші заклади культури працюватимуть із заповненістю залів менше двох третин місць або 50% місць в кожному окремому залі;

- спортивні зали та фітнес-центри працюватимуть при обмеженні кількості відвідувачів з розрахунку одна людина на 10 кв. метрів площі.

Обмеження не діятимуть, якщо 80% учасників, організаторів заходів або працівників закладів мають принаймні одне щеплення від COVID або негативний ПЛР або експрес-тест (діє 72 години). Підтвердити вакцинацію можна буде за допомогою covid-сертифіката.

Нагадаємо, Кабмін вивчає можливість змусити всіх українців, що працюють і які не пройшли вакцинацію, постійно робити ПЛР-тести за свій рахунок. Також їх можуть позбавити державної допомоги при посиленні карантину.

Також вчора уряд продовжив адаптивний карантин в Україні до 31 грудня 2021 року. За новими нормами МОЗ, вакциновані українці отримають привілеї у «жовтій» та «червоній» зонах.

21 вересня 2021
back