back

У Менській міській раді презентували пілотний проєкт геопорталу містобудівного кадастру

Сьогодні відбулася презентація геопорталу геоінформаційної системи містобудівного кадастру Менської міської територіальної громади, напрацьований в рамках робочої групи при міській раді

Представник компанії-розробника проєкту «SoftPro: Містобудівний кадастр» Владислав Гур’янов детально поінформував учасників заходу про основні принципи роботи та вільний доступ до порталу для мешканців та інвесторів, а також продемонстрував його роботу в режимі онлайн.

Під час презентації було обговорено та напрацювано рекомендації щодо найбільш ефективного та інформаційного наповнення геопорталу містобудівного кадастру. Адже це – сучасний і дієвий механізм, який сприятиме покращенню містобудівної ситуації та розвитку і управління всіма видами територій.

У своєму виступі секретар міської ради Юрій Стальниченко наголосив, що питання містобудівної діяльності є досить актуальним на сьогоднішній день.

«Створення геопорталу містобудівного кадастру – важливий крок у майбутнє. Наявність такої інформаційної системи, яка об’єднає бази усіх підрозділів та служб сфери земельних відносин, дасть можливість ефективно, оперативно та об’єктивно впроваджувати містобудівну діяльність та проводити землевпорядні роботи, забезпечить роботу геоінформаційних систем, задовольнить потреби державних органів, органів місцевого самоврядування, фізичних і юридичних осіб. Більше того – відкриття геопорталу служби містобудівного кадастру – це і повна та об’єктивна інформація для потенційних інвесторів, які можуть долучитися до розбудови Менщини», – зазначив Юрій Валерійович.

Варто зазначити, що реалізація містобудівного кадастру та геопорталу містобудівного кадастру дасть можливість забезпечити органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування, проєктні установи, зацікавлені організації та громадян  актуальною і об’єктивною геопросторовою інформацією про реальний стан і статус об’єктів землекористування та нерухомості, зміни їх характеристик, функціонального використання, результатів економічної оцінки тощо.

Що стосується споживачів, то вони отримають широке коло геоінформаційних сервісів і послуг, можливість отримати інформацію у текстовому і графічному вигляді на паперових та електронних носіях, а також шляхом регламентованого доступу через мережу Інтернет.

 
 
 

 

 

 

 

10 вересня 2021
back