back

Триває робота з розробки Стратегії розвитку перспективної Менської громади

У ході другого засідання групи стратегічного планування були обговорені результати опитування жителів громади

Нагадаємо, від січня у Менській громаді працює група стратегічного планування – з робочим візитом черговий раз прибули експерти Програми DOBRE зі стратегічного планування Андрій Кавунець (м. Вінниця, Україна) та Радослав Шарлея (Познань, Польща). Після проведеної діагностики робоча група приступила безпосередньо до розробки стратегії розвитку територіальної громади. Завдання експертів – допомогти скласти стратегію розвитку таким чином, щоби сильні сторони та переваги нашої громади були використані більш ефективно

У ході сьогоднішнього засідання учасники групи представили результати соціологічних досліджень. Окрім того, були розглянуті питання бачення шляхів розвитку громади, визначення стратегічних та операційних ціле, вибору пріоритетів.

До обговорення стратегічного планування розвитку Менської громади долучилися, окрім керівництва, представники освітньої галузі громади, громадських організацій та об’єднань, старости, депутати, підприємці, спеціалісти відділів культури, архітектури та містобудування, охорони здоров’я та соціального захисту, територіального центру соціального обслуговування, фінансового управління, сектору сім’ї, молоді та спорту та ін.

Стратегія буде створена на 2021 – 2029 роки. Вона включатиме у себе аналіз сильних та слабких сторін громади, результати соціологічного опитування домогосподарств та власне стратегічний план.

Зустріч відбулася в рамках Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

16 липня 2021
back