back

Навчальні збори резервістів фінішували

Сьогодні відбулися урочистості з нагоди закінчення планових зборів із військовозобов’язаними оперативного резерву другої черги та резервістами 167 окремого батальйону територіальної оборони 119 окремої бригади територіальної оборони  Чернігівської області. Були підведені підсумки планових зборів.

Загалом до їх проведення було залучено близько двох тисяч військовозобов’язаних з  усього Чернігівського регіону. За інформацією командира військової частини А 7333 старшого лейтенанта Сергія Данилка, під час проведення планових навчальних зборів військовозобов’язані оперативного резерву другої черги та резервісти 167 окремого батальйону територіальної оборони 119 окремої бригади територіальної оборони  Чернігівської області отримали, відновили та вдосконалили навички з володіння штатним озброєнням, покращили рівень та відповідні вміння і практичні навички щодо управління своїми підрозділами. А також підвищили індивідуальні навички щодо виконання визначених завдань територіальної оборони на реальних об’єктах регіону, набули великого військового досвіду, наростили та вдосконалили спроможності своїх підрозділів до виконання поставлених завдань.

Вітаючи військовиків-резервістів із закінченням навчальних зборів, Менський міський голова Геннадій Примаков зауважив:

– Ви ще раз довели, що армія наша – могутня, ви показали злагоджену роботу всього батальйону та кожного окремого бійця. І бажаю вам, щоби подібні збори були виключно навчальними і в реальному житті нікому не довелося брати зброю до рук.

Військовики-резервісти в ході урочистостей отримали численні Подяки та відзнаки, зокрема, й Почесні грамоти Менської міської ради. Натомість від імені командувача військ оперативного командування «Північ» Сухопутних військ Збройних Сил України, начальника Чернігівського гарнізону Валерія Залужного відзнаку було вручено Менському міському голові – за вагомий внесок у підготовку та проведення навчальних зборів з територіальної оборони та всебічну підтримку в справі розбудови Збройних сил України. Окрім того, за вагомий особистий внесок у справу підвищення обороноздатності Сіверського краю під час проведення планових навчальних зборів з підрозділами 119 окремої бригади територіальної оборони очільнику Менської громади та його першому заступнику було вручено Почесні грамоти від імені т.в.о. військового комісара Чернігівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Юрія Борисова.

26 травня 2021
back