back

На території громади відбудуться навчальні збори з окремою бригадою територіальної оборони  

З 12 по 26 травня 2021 року на території громади триватимуть планові навчальні збори з територіальної оборони району. Такі навчання мають на меті згуртувати людей, навчити діяти в надзвичайних ситуаціях та підготувати до оборони території України.

Під час навчань відпрацьовуватимуться питання спроможності місцевих органів влади та органів військового управління до формування загонів територіальної оборони та підготовки особового складу до виконання покладених завдань. Також  будуть відпрацьовані навички резервістів щодо охорони об’єктів інфраструктури та органів влади, підтримки громадського порядку. Крім того, буде перевірено роботу системи зв’язку всіх ланок, пунктів управління обласної та районних державних адміністрацій.

До підрозділу можуть входити чоловіки віком від 18 до 60 років, придатні за станом здоров’я до військової служби. Тобто, це можуть бути як військовозобов’язані запасу, так і ті, хто з якоїсь причини не проходив військову службу.

Законодавством України передбачено надання резервістам соціальних, фінансових гарантій. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 23.11.2006 року № 1644, резервістам, залученим до навчань із тероборони, передбачені виплати добових за кожен день перебування на зборах залежно від категорії середньомісячної заробітної плати. За весь період зборів виплачується грошове забезпечення з розрахунку мінімального прожиткового мінімуму.

У даний час районні територіальні центри комплектування та соціальної підтримки проводять оповіщення військовозобов’язаних, призначають до складу підрозділів. Військовозобов’язані наразі проходять медичний огляд.

07 травня 2021
back