back

Учні середніх та старших класів завтра мають сісти за парти

Таке рішення прийняте сьогодні на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Менської міської територіальної громади, котре відбулося під головуванням першого заступника міського голови Олега Небери

Члени комісії розглянули питання про стан захворюваності на гостру коронавірусну інфекцію на території громади. Зокрема, за інформацією директора КНП «Менський центр первинної медико-санітарної допомоги» Менської міської ради Наталії Корнієнко, за попередній тиждень захворіло 38 осіб, найбільше хворих у Мені – 26  осіб. Під наглядом лікарів КНП «Менський центр первинної медико-санітарної допомоги» Менської міської ради перебувають 88 осіб. Незважаючи на загальну тенденцію до зниження кількості хворих у громаді в цілому, відзначається їх збільшення у с. Ушня та с. Максаки. Засобами індивідуального захисту та дезінфікуючими засобами медичний персонал забезпечений у повній мірі. Щеплено вакциною AstraZeneca 340 осіб.

У той же час, як зазначив медичний директор з лікувальної справи КНП «Менська міська лікарня» Менської міської ради Володимир Салій, на стаціонарному лікуванні перебувають наразі 39 осіб, у 31 пацієнта підтверджений  COVID-19. Загалом із початку року проліковано 309 пацієнтів, з них у квітні – 172.  

Ключові рішення були прийняті стосовно питання про заходи щодо запобігання розповсюдженню коронавірусної інфекції у зв’язку з переходом території Чернігівської області до «помаранчевої» зони.

Після ознайомлення головуючим із протоколом позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 05 травня 2021 року №27 та заслухавши доповідь начальника відділу освіти Ірини Лук’яненко про готовність закладів освіти до очної форми навчання, член комісії прийняли рішення: відновити очну форму навчання для учнів 5–11 класів закладів загальної середньої освіти з 07.05.2021 з дотриманням протиепідемічних заходів, передбачених п.3 постанови КМУ від 09.12.2020 року №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами).

Окрім того, члени комісії одноголосно проголосували за рішення скасувати обмежувальні протиепідемічні заходи, встановлені рішенням комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій  Менської міської територіальної громади від 26 та 29 березня 2021 року (протоколи № 6, №7); відновити з 00:00 годин  07.05.2021 діяльність непродовольчих ринків, роботу закладів фізичної культури і спорту, позашкільної освіти, культури, сфер громадського харчування, торгівлі та обслуговування з дотриманням протиепідемічних заходів, передбачених п.3 постанови КМУ від 09.12.2020 року №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами).

Відділенню поліції №1 Корюківського районного відділу поліції, Менському управлінню Головного управління Держпродспоживслужби у Чернігівській області, відповідно до рішення комісії, доведено забезпечити здійснення контролю за виконанням обмежень, визначених п.3 постанови КМУ від 09 грудня 2020 року №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби СOVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами).

З протоколом засідання можна ознайомитися тут

06 травня 2021
back