back

Штрафи за порушення пожежної безпеки значно збільшилися

У нинішньому році  підрозділи місцевої пожежної охорони Менської міської ради виїздили гасити пожежі на відкритій місцевості 10 разів. Це без урахування тих загорянь, які ліквідували працівники державної пожежної охорони

З настанням перших теплих днів люди починають господарювати на городах, подвір’ях, прилеглих територіях. І, на жаль, часто таке прибирання завершується спалювання залишків листя, сухої трави та навіть різного сміття. У такому випадку добрі наміри при наведенні чистоти і порядку можуть мати згубні наслідки для довкілля і здоров’я людей.

Місцева пожежна охорона нагадує про небезпеку для здоров’я людей, яку завдає вдихання диму від спалювання листя, соломи та рослинності, і особливо – відходів. Медики попереджають про можливі захворювання дихальних шляхів, алергічні реакції чи навіть більш серйозні захворювання.

Але найбільшу загрозу благополуччю, здоров’ю і навіть життю громадян створюють наслідки пожеж, які виникають від необачливо кинутого сірника, незагашеного недопалка або маленького багаття. Із сухої трави вогонь часто перекидається на лісосмуги, ліси, житлові та господарчі будівлі.

Цього річ суха трава, чагарники, очерет горіли поблизу Семенівки, Макошине, Осьмаків, Бірківки, Лазарівки. У всіх цих пожеж одна причина – необережне поводження з вогнем, безвідповідальне, навіть злочинне, залишення багать без нагляду, не контрольоване і заборонене законом випалювання сухої трави.

Звертаємо увагу жителів та гостей нашої громади, що штрафи за порушення пожежної безпеки значно збільшилися! Тепер за самовільне спалювання трави громадяни заплатять від 3060 до 6120 гривень, а посадові особи – від 15300 до 21420 гривень.

Місцева пожежна охорона звертається до всіх жителів Менської громади з проханням дотримуватися правил пожежної безпеки, не спалювати суху траву, сміття, опале листя та інше. Адже маленький вогник може перетворитись у неконтрольовану стихію, а безвідповідальність – у чиєсь пошкоджене здоров’я, значні матеріальні збитки або навіть загублене життя.

 За інформацією директора КУ «Місцева пожежна охорона Менської міської ради Менського району Чернігівської області» Анатолія Фурмана

12 квітня 2021
back