back

Бюджет участі-2021: незабаром розпочнеться прийом громадських проєктів

З 15 березня 2021 року по 15 квітня 2021 року (протягом 30 календарних днів) розпочинається прийом заявок на участь у громадському бюджеті Менської міської територіальної громади. Цього року на реалізацію громадських ідей виділено 500 000 грн. 

Бюджет участі – інструмент активних мешканців, які бажають змінити Менську громаду на краще. Кожен мешканець віком від 14 років може подати свій проєкт та взяти участь у конкурсі громадських проектів. Проєкти, які отримають найбільшу підтримку від мешканців громади, будуть реалізовані міською радою під контролем авторів та громадськості.

Що важливо знати громадянам про бюджет участі:

– загальний обсяг фінансування бюджету участі – 500 000 грн;

– 60 відсотків загальної суми громадського бюджету належить до можливих проєктів міської групи, поданих для реалізації на території внутрішньої громади міста Мена, селища Макошине;

– 40 відсотків загальної суми громадського бюджету належить до можливих проєктів сільської групи, поданих для реалізації на території сільських та селищних населених пунктів:

– вартість одного проєкту не може перевищувати 125 000 грн;

– сфери реалізації проєктів: благоустрій та розвиток інфраструктури, охорона навколишнього середовища, спорт та фізична культура, культура та туризм, безпека та громадський порядок тощо;

– автором може виступати як один мешканець, так і ціла група.

– проєкт має отримати підтримку 15 мешканців міста або сіл громади (необхідно зібрати підписи);

– проєкти подаються у паперовому вигляді до відділу економічного розвитку та інвестицій Менської міської ради;

– проєкти, які спрямовані на розвиток бюджетної та житлово-комунальної сфери, не приймаються.

Тож подавайте проєкти, втілюйте свої мрії щодо розвитку території та голосуйте за вподобаний саме вами проєкт.

Більш детальну інформацію про порядок і правила участі, форми для заповнення можна дізнатися у відділі економічного розвитку та інвестицій  Менської міської ради.

Зробимо нашу громаду кращою разом!

04 березня 2021
back