back

Долучилися і старости, й інспектор ювенальної превенції

У ході чергового спільного рейду по відвідування родин, котрі перебувають у складних життєвих обставинах, фахівці з соціальної роботи Менського міського центру соціальних служб та працівники служби у справах дітей побували в сім’ях жителів Лісок, Майського, Осьмаків, Ушні, Бірківки та здійснили оцінку потреб цих родин і дітей із них. А також визначили їх  потребу у соціальних послугах

Дані родини перебувають на обліку сімей у складних життєвих обставинах, ведеться контроль за станом виконання батьківських обов’язків, цільовим використанням коштів державної допомоги при народженні дитини. Надано допомогу речами, посередництво у працевлаштуванні, послугу представництва інтересів та соціальної профілактики. Деяким сім’ям запропоновано послугу соціального супроводу. До роботи з такими родинами залучені старости та інші суб’єкти соціальної роботи, зокрема, інспектор ювенальної превенції.

З початку 2021 року подібні спільні виїзди для проведення профілактичної роботи з сім’ями, які перебувають у складних життєвих обставинах, відбулися у Мені та ще  21 населеному пункті територіальної громади.

За результатами відвідування 59 сімей, у яких виховується 117 дітей, було:                                 

- складено 43 акти обстеження умов проживання даних сімей;

- ініційовано чотири притягнення до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків;

- попереджено 17 батьків за неналежне виконання батьківських обов’язків;

- взято двоє дітей на облік служби з підстави ухилення батьків від виконання батьківських обов’язків;

- троє дітей вилучено з сімей та тимчасово влаштовано до центру соціально-психологічної реабілітації;

- підготовлено документи про позбавлення матері батьківських прав відносно двох дітей.

У ході рейду фахівці звертали увагу на наявність у домівках запасу продуктів харчування та приготовленої їжі, спального місця для дітей, місця для ігор та підготовки уроків, іграшок, одягу відповідно для віку та сезону, санітарний стан приміщення та запас твердого палива.

З батьками проведено інструктаж, щодо дотримання правил пожежної безпеки, їх попереджено про відповідальність за життя та здоров’я дітей і збереження  житла та майна.

 

03 березня 2021
back