back

Оцінювали рівень спроможності влади

Сьогодні в Менській міській територіальній громаді старшим програмним спеціалістом Програми «DOBRE» Наталією Сафроновою проводиться вимірювання спроможності органів місцевого самоврядування

Індекс оцінювання включає у себе чотири компоненти: лідерство та управління, управління фінансами та бюджетом, надання послуг, участь громадськості. Процедура оцінювання відбулася у процесі спілкування з очільником громади Геннадієм Примаковим, його заступниками Олегом Неберою, Вікторією Прищепою, Володимиром Гнипом, Сергієм Гаєвим, керуючою справами виконавчого комітету Людмилою Стародуб, секретарем ради Юрієм Стальниченком, старостами, керівниками та ведучими спеціалістами галузевих відділів, активною молоддю, активістами та представниками молодіжної ради.

За результатами оцінювання буде розроблено Дорожню карту та вироблені рекомендації з ціллю покращення показників. Сьогоднішня зустріч і спілкування – це ще один крок на шляху до успішної громади. Через рік повторна оцінка індексу спроможності влади покаже, наскільки змінилися наша громада.   

***

Оцінювання проведене в рамках Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

02 березня 2021
back