back

ПОТАПЕНКО Дмитро Михайлович

(8.01.1998 — 24.10.2023)

Дмитро Михайлович ПОТАПЕНКО народився 8 січня 1998 року в селі Лукавець Домашлинської сільської ради Корюківського району.

З 1-го класу за заявою матері, яка виховувала сина сама, навчався в Березнянській спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті.

У грудні 2012 року мама Дмитра померла у віці 47 років. Дитина-сирота відразу був узятий на облік службою у справах дітей при районній державній адміністрації.

Після 10 класів вступив до Сосницького професійного аграрного ліцею. Життя Дмитра не було легким. Аби мати на прожиття, працював на різних роботах: вантажником, будівельником, робітником.

У серпні 2022 року отримав квартиру в м.Корюківка як особа з дітей-сиріт за кошти державної субвенції. За декілька днів працевлаштувався на ТОВ Korfad, на дільницю з обробки МДФ.

Як розповів майстер підприємства Ілля Лось, на виробництві зустріли звичайного скромного, сором'язливого хлопчину, але міцного, витривалого. Виявив тягу до механіки, подужав цифрові прилади, навчився і почав працювати на верстаті з трудомістким процесом, виробляючи заготовки з міліметровими похибками. Працював дуже сумлінно й багато — по 240 годин на місяць. Будував плани, мріяв, ніколи не скаржився, навіть на війні. Був світлим, чесним, відкритим, говорить п.Ілля.

Дмитро дуже пишався тим, що отримав квартиру, був окрилений надією на краще життя. В лютому 2023 року став замислюватись над тим, що його колег забирають на війну, і він не може залишатися осторонь. Рішення вступити до лав ЗСУ визріло у Дмитра неочікувано для колег по роботі.

27 лютого 2023 року прийнятий на військову службу за контрактом Корюківським районним територіальним центром комплектування та соціальної підтримки м. Корюківка. Пишався, що служив у морській піхоті матросом, навчався в Великобританії.

Дмитро ПОТАПЕНКО був стрільцем-санітаром десантно-штурмового відділення десантно-штурмового взводу десантно-штурмової роти військової частини А1275.

Героїчно загинув 24 жовтня 2023 року під час захисту Батьківщини поблизу населеного пункту Підстепне Херсонського району Херсонської області.

Поховали Дмитра Потапенка на сільському цвинтарі в Ушні з військовими почестями. Щирі співчуття рідним і близьким. Вічна пам’ять і добра слава про Героя нехай живе в наших серцях, а душа його спочиває з миром!

15 листопада 2023
back