back

Степанов Віталій Анатолійович

(09.06.1975  - 20.05.2022)  

Степанов Віталій Анатолійович народився 9 червня 1975 року в смт. Сосниця. Тут закінчив загальноосвітню школу ім. О.П. Довженка, а потім вступив до Чугуєво-Бабчанського лісового фахового коледжу. Після нього закінчив Національний аграрний університет.

Проживав у м.Мена. До початку повномасштабного ворожого вторгнення Віталій працював у лісовому господарстві, але 24 лютого вирішив долучитися до оборонців України, зокрема Чернігівщини. Протягом цих днів разом із побратимами Віталій мужньо та віддано виконував свій громадянський і військовий обов’язок, даючи гідну відсіч ворогу. Капітан, заступник командира батареї з МПЗ.

17 травня під час виконання бойового завдання Степанов Віталій потрапив під щільний артилерійський обстріл, отримавши важкі поранення після прильоту чотирьох ракет по навчальному центру військового містечка Десна. Родина знайшла батька у військовому госпіталі в Києві. Протягом трьох днів лікарі боролися за його життя, але 20 травня серце Захисника зупинилося назавжди. Офіційно після ракетного обстрілу загинуло 87 чоловік.

Того дня рідну людину втратили батьки, дружина та двоє дітей…

Указом Президента України №498/2023 від 23 серпня 2023 року за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі капітана СТЕПАНОВА Віталія Анатолійовича нагороджено орденом Данила Галицького (посмертно).

Відзнака Віталія Степанова орденом є визнанням його заслуг за величезну мужність та самовідданість у захисті нашої держави. Його вірність військовій присязі залишиться прикладом для нас усіх.

Вічна пам’ять герою, який віддав своє життя за нашу Батьківщину. Герої не вмирають!

 

22 січня 2023
back