back

ОФІЦІЙНА СИМВОЛІКА


На 20 сесії 6 скликання депутати міської ради одноголосно затвердили герб та прапор міста Мена. З метою вивчення питання геральдики міста була створена комісія за участю депутатів міської ради, представників ЗМІ, громадських організацій, районного музею. За результатами роботи комісії було визначено варіант герба і прапора міста, які було направлено на проведення геральдичної експертизи. У липні було отримано відповідь Українського геральдичного товариства , в якій вони зазначили, що подані варіанти герба та прапора відповідають нормам і принципам формування єдиної системи, і рекомендували міській раді затвердити подані проекти як офіційний герб та прапор міста Мена Чернігівської області.


Герб районного центру являє собою щит скошений справа на верхнє пурпурове і нижнє зелене поля. У щиті перехрещені срібна стріла і срібна шабля з золотим руків’ям вістрями вниз. Угорі золотий хрест з розширеними кінцями.




Символи взяті з печатки Менської козацької сотні . Щит подається в декоративному картуші у стилі українського бароко, розробленому і рекомендованому Українським геральдичним товариством з метою уніфікації оформлення муніципальних гербів і надання їм загальноукраїнського національного колориту.

Прапор міста Мени являє собою полотнище скошене справа на пурпурове і зелене поля. На полотнищі перехрещені біла стріла і біла шабля з жовтим руків’ям вістрями вниз. Угорі жовтий хрест з розширеними кінцями.



 Прапор має квадратну форму, оскільки саме така форма рекомендується Українським геральдичним товариством як найдавніша і найбільш традиційна для міст України.


Автором герба і прапора міста є Олександр Лісниченко, член Українського геральдичного товариства, автор проектів гербів і прапорів міст і сіл: м. Павлограда , м. Броварів , м. Тростянця, смт Глинська , м. Корюківки, с. Талалаївки, с. Безуглівки, смт Замглая, Городнянського району , м. Лозової, смт Старого Мерчика .


04 червня 2013
back