back

ДЕПУТАТИ МІСЬКОЇ РАДИ ЗАТВЕРДИЛИ БЮДЖЕТ МІСТА МЕНА НА 2014 РІК

В тридцять-четвертий раз зібрались на сесію депутати шостого скликання Менської міської  ради в п’ятницю, 31 січня. В порядку денному стояли більше двадцяти надважливих питань, і найголовніші це прийняття Програми соціально-економічного розвитку міста на 2014 рік та Міського бюджету на 2014 рік. З доповіддю по першому питанню «Про затвердження програми соціально-економічного розвитку міста Мена на 2014 рік» виступив заступник міського голови з питань діяльності виконкому Юрій Стальниченко. В своїй доповіді він зазначив, що Програма складається з 17 розділів, і була розроблена виконавчим комітетом та депутатами міської ради на основі аналізу результатів соціально-економічного розвитку міста за попередні роки та враховуючи нагальні проблеми міста та фінансово-економічний стан. Програмою заплановано виконати ряд заходів спрямованих на підтримку інфраструктури міста, розвиток його дорожнього, житлово-комунального господарства міста, благоустрій територій тощо. Серед першочергових завдань в 2014 році передбачено виготовлення Генерального плану міста Мена з детальним планом територій, розробка Плану дій із сталого енергетичного розвитку міста до 2020 року, проведення поточного і капітального ремонту дорожнього покриття міських доріг , проведення капітального ремонту приміщень дитячих садків, а також розробка проекту та виконання робіт по реконструкції системи вуличного освітлення з використанням енергоефективних технологій...


Після чого депутати заслухали головного бухгалтера Менської міської ради Наталію Примакову, яка ознайомила присутніх з основними показниками міського бюджету на 2014 рік. В своїй доповіді вона зазначила, що незважаючи на те, що цього року міська рада отримає дотацію з державного бюджету в розмірі близько 400 тис. грн., в загальному фонді міського бюджету не вистачатиме коштів близько 1 млн. грн. Однією з причин було названо те, що фінансовим управлінням Менської РДА на 2014 рік було заплановано доходи загального фонду міського бюджету в сумі 6,7 млн.грн., хоча в 2013 році міська рада отримала доходів на 1 млн. грн. менше. При розгляді проекту міського бюджету на 2014 рік члени виконавчого комітету, головний бухгалтер та депутати міської ради висловили сумнів в тому, що в загальний фонд міського бюджету надійдуть такі кошти. Крім того в доповіді було зазначено, що по загальному фонду міського бюджету залишились борги 2011-2013 років, а також борги 3 дитячих садків, які склалися станом на 01.01.20114 року, а це сума майже в півмільйона грн., що ляже тягарем на цьогорічний бюджет. Отже на міську раду чекає нелегкий 2014 рік. Під час обговорення проекту бюджету на 2014 рік більшість депутатів висловили свою думку, що попри фінансову незбалансованість дохідної та видаткової частин загального фонду міського бюджету, бюджет треба затверджувати, адже у випадку його неприйняття міська рада буде здатна профінансувати кошти в сумі рівній 1/12 видатків 2013 року, при цьому борги минулих років та капітальні видатки фінансуватися не будуть. За прийняття міського бюджету проголосувало 16 депутатів. Також депутати заслухали звіт про виконання міського бюджету за 2013 рік.

Крім того на сесії було прийнято міські програми з розвитку та функціонування житлово-комунального господарства міста на 2014-2015 роки, з видалення аварійних та перерослих дерев по місту на 2014-2015 роки, з розвитку міського парку культури і відпочинку ім.. Т.Г.Шевченка на 2014-2016 роки, фінансування культурно-масових заходів Менської міської ради в 2014 році, а також внесли зміни в штатні розписи міських клубів «Першотравневий», «Піщанівський» та  апарату  міської ради.

Також для приведення у відповідність нормам чинного законодавства було внесено зміни в статути трьох дошкільних навчальних закладів міста.

На останок депутати розглянули земельні питання.



 
07 лютого 2014
back