back

ЗАПРОВАДЖЕНО ПРИНЦИП ЕКСТЕРИТОРІАЛЬНОСТІ ПРИ РЕЄСТРАЦІЇ ПРАВ ОРЕНДИ СІЛЬГОСПЗЕМЕЛЬ

Міністерство юстиції України запровадило принцип екстериторіальності щодо реєстрації прав оренди сільськогосподарських земель. Про це під час брифінгу у Верховній Раді України заявила керівник Державної реєстраційної служби України Ганна Онищенко.
«Міністерство юстиції спільно з Укрдержреєстром підготували та запровадили зміни, що покращать ситуацію, яка склалася на ринку сільськогосподарських земель. Ми збільшили кількість реєстрацій у 10 разів: з 28 тисяч договорів до 280 тисяч. Також, ми спростили процедуру і дозволили проводити реєстрації договорів оренди сільськогосподарських земель не лише за місцеми знаходження земельної ділянки, але й у іншому районі області», - сказала Ганна Онищенко.
За її словами, принцип екстериторіальності покращить роботу реєстраційних служб на місцях. «Реєстратори з інших районів тепер зможуть надати додаткову допомогу своїм колегам. Це значно пришвидшить процедуру реєстрації», - зазначила керівник Укрдержреєстру. У свою чергу, народний депутат України Михайло Апостол позитивно оцінив новації Міністерства юстиції. «Це перший крок із спрощення роботи сільськогосподарської галузі. Зміни у системі роботи реєстраційної служби зменшать напругу у регіонах», - наголосив народний депутат України.
05 червня 2014
back