back

ДЕРЖАВНА СЛУЖБА ЗАЙНЯТОСТІ – МАЙБУТНІМ ПІДПРИЄМЦЯМ. ФОТО

11 серпня 2014 року в районі розпочався місячник підтримки підприємництва. План заходів щодо його проведення затверджено відповідним рішенням Голови обласної державної адміністрації. Районний центр зайнятості також приймає участь в проведенні таких заходів, зокрема активною роботою по залученню безробітних до відкриття власної справи.

Саме 11 серпня 2014 року в Менському районному центрі зайнятості відбувся «День відкритих дверей», присвячений місячнику підтримки підприємництва.

На захід були запрошені безробітні, які виявили бажання отримати інформацію з питань відкриття підприємницької діяльності за допомогою служби зайнятості. Спочатку головний спеціаліст центру зайнятості Дяченко С.А. ознайомив присутніх з основними послугами служби зайнятості, з інформацією в секторах, зокрема з послугами та інформацією стосовно відкриття та провадження підприємницької діяльності.

Потім перед присутніми виступила підприємець Малишенко Людмила Борисівна. Вона розповіла, як свого часу залишилась без роботи, перед нею постала необхідність зміни професії у зв’язку з відсутністю вакансій за її фахом. Вона вирішила спробувати себе в якості підприємця. Служба зайнятості направила її на курси з основ підприємництва та надала одноразову допомогу по безробіттю для відкриття власної справи. Завдяки цій допомозі вона відкрила власний бізнес і успішно працює вже другий рік.

Далі всім бажаючим була надана можливість отримати консультацію з питань підприємництва у голови Галузевої ради підприємств з питань реального сектору економіки Цигипи Юрія Леонідовича, та юрисконсульта Менського РЦЗ Федоренко В.В. Потім в рамках заходу відбувся семінар на тему: «Як розпочати свій бізнес?», який провела головний спеціаліст Руденко Ю.І.

З початку 2014 року 12 безробітних відкрили власну справу за допомогою районного центру зайнятості.

Як переконались присутні під час заходу, стати бізнесменом за допомогою служби зайнятості не складно. Головне – вибрати ідею для свого бізнесу, поставити перед собою мету, скласти бізнес-план, та твердо і наполегливо йти до поставленої мети, вперто долаючи всі труднощі та перешкоди.

Головний спеціаліст Менського районого центру зайнятості С.Дяченко

13 серпня 2014
back