back

ПРОВЕДЕНО НАРАДУ З ПІДГОТОВКИ МІСТА ДО ОПАЛЮВАЛЬНОГО СЕЗОНУ

З метою належної підготовки до опалювального сезону в Менській міській раді пройшла нарада з питань підготовки житлового фонду, дошкільних навчальних закладів та інших підприємств, установ та організацій міста до опалювального сезону. Участь в ній прийняли начальник сектору житлово-комунального господарства, будівництва та архітектури Менської РДА Андрій Ющенко, інспектор Держгірпромнагляду Олексій Ленчевський, представники ПАТ "Облтеплокомуненерго", ПАТ "Чернігівгаз", директор ТОВ "Менагазбудсервіс" Михайло Попович, завідуючі дошкільними навчальними закладами міста та керівники об'єднань співвласників багатоквартирних будинків.


Відкриваючи нараду заступник міського голови Юрій Стальниченко зазначив, що "Ситуація наразі дуже непроста. Поки що, коли за вікном доволі тепло, ми цього не відчуваємо, і мало хто намагається вже зараз провести заходи по підготовці до зими. Звичайно, такого опалювального сезону, на який ми очікуємо,  в нашій практиці ще не було, та наше спільне завдання - зробити все необхідне для того, щоб підготовленими підійти до холодів. Тому, всім без виключення потрібно ставитися з посиленою відповідальністю до цього надважливого питання."

Також було зазначено, що деякі теплогосподарства вже почали проводити роботи в даному напрямку, інші повинні вже сьогодні розпочати підготовчі роботи. Це можуть бути різні заходи, наприклад встановлення подвійного скла на вікнах у під’їздах, проведення ізоляції мереж теплопостачання, утеплення труб опалення в теплових вузлах та підвалах, заміна дверей в під’їздах та підвалах, утеплення горища та фасаду будинків. Паспорти ж готовності до опалювальноо сезону слід оформити і надати до сектору ЖКГ, будівництва та архітектури до 01 жовтня.

На засіданні виконавчого комітету Менської міської ради, яке відбудеться 25 вересня, буде заслуховуватись питання про підготовку до опалювального сезону 2014/2015 рр.

Виступаючи перед учасниками наради, інспектор Держгірпромнагляду Олексій Ленчевський детально зупинився на правилах безпеки при вододженні з газом та на вимогах безпечної експлуатації газового устаткування. "Запорукою Вашої безпеки є уважність при користуванні газом, та неухильне дотримання правил експлуатації газових приладів" - зазначив Олексій Федорович.

Учасники наради були єдині в думці, що готуватись до опалювального сезону треба спільними зусиллями, шукаючи разом можливості для того, щоб розпочати опалювальний сезон, як цього вимагає закон.

 
10 вересня 2014
back