back

ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ ІЗ ЗОНИ АТО: ЯК ОТРИМАТИ АДРЕСНУ ДОПОМОГУ

Уряд України прийняв постанову, яка гарантує щомісячну адресну допомогу внутрішньо переміщеним особам з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції.

За інформацією управління соціального захисту населення Менської РДА, соцзахист вказаних категорій осіб здійснюватимуть в два етапи: перший – це взяття на облік особи та видача довідки про взяття на облік; другий – призначення допомоги.

Відповідно до постанови адресна допомога призначається особам, яких облікували в управлінні соціального захисту населення, та виплачується з дня звернення терміном не більше, ніж шість місяців.

Допомогу виплачуватимуть у таких розмірах: для непрацездатних осіб – 884 гривні на одну особу ; для працездатних осіб – 442 гривні на одну особу .

Загальна сума допомоги на сім’ю розраховуватиметься як сума розмірів допомоги на кожного члена сім’ї та не може перевищувати 2 400 гривень

Механізм виплати щомісячної адресної допомоги передбачає, що працездатна особа не повинна стати утриманцем від держави. Тому якщо у складі сім’ї, якій буде призначено грошову допомогу, є особи працездатного віку, які протягом двох місяців з дня призначення виплати допомоги не працевлаштувалися, в тому числі за сприянням державної служби зайнятості, або перебувають у трудових відносинах з роботодавцями на тимчасово окупованій території України чи в районах проведення АТО, але фактично не працюють, розмір допомоги для них на наступні два місяці зменшується на 50%, а на наступний період – припиняється.

Виплачуватимуть допомогу уповноваженому представнику сім’ї через зарахування коштів на банківський рахунок.

Для отримання допомоги необхідно подавати до управління соціального захисту населення такі документи:

– заява;

– паспорт громадянина України або посвідки на постійне місце проживання;

– копії свідоцтва про народження дітей та свідоцтва про одруження;

– довідки всіх членів сім’ї про взяття на облік осіб, переміщених з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції;

– письмова згода довільної форми про виплату грошової допомоги уповноваженому представнику сім’ї від інших членів сім’ї.

 

Інформація з сайту Менської районної газети "Наше слово"

22 жовтня 2014
back