back

НОВЕ В ПОДАТКОВОМУ ЗАКОНОДАВСТВІ

З 1 грудня набуває чинності новий реєстр виданих та отриманих податкових накладних і порядок його заповнення.

У реєстрі з’явилися нові графи для відображення операцій, які обкладаються податком на додану вартість за ставкою 7%, а також для відображення інших показників. Із шапки реєстру виключено рядок 06 «номер свідоцтва про реєстрацію платника ПДВ».

У Розділі І «Видані податкові накладні» збільшилася кількість граф, а саме доповнена графа, де відображається постачання, що обкладається податком на додану вартість за ставкою 7%. У Розділі ІІ «Отримані податкові накладні» з’явилася нові графи для відображення частки використання сплаченого ПДВ в операціях, які обкладаються ПДВ. А також для відображення придбання за основною 20% і нульовою ставками передбачені окремі графи та введені нові – для відображення придбання лікарських засобів і виробів медпризначення за ставкою 7%.

Торкнулися зміни у заповненні графи 5 . У разі застосування касового методу податкового обліку до визначеного виду документа додається буква «К». Це означає, що сума податку включається до податкового кредиту у звітному періоді, на який припадає дата оплати придбання. У разі коригування податкового кредиту за контрольованими операціями до виду документа, яким підтверджується факт такої операції, додаються букви «КО».

Слід також зазначити, що з 1 січня 2015 року набувають чинності зміни, внесені до Податкового кодексу Законом від 31.07.2014 року № 1691-VІІ, і тоді попередній реєстр буде скасовано.

За інформацією Державної податкової інспекції

24 листопада 2014
back