back

ВІДБУЛИСЬ ЗАХОДИ ДО З НАГОДИ ДНЯ ВШАНУВАННЯ УЧАСНИКІВ ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ АВАРІЇ НА ЧАЕС

12 грудня в Мені проведені заходи, присвячені Дню вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції. В заходах щодо вшанувати героїв приймали участь Менський міський голова Федір Фесюн, заступник голови Менської районної ради Віктор Лях, заступник голови Менської районної державної адміністрації Павло Тєрєнтієв, голова районної організації Українського національного фонду допомоги інвалідам Чорнобиля Валентин Зимницький, а також представники підприємств, установ та організацій, жителі міста.

У своїх промовах виступаючі дякували ліквідаторам за їхній героїчний подвиг, та запевнили що районна, міська влада за підтримки керівників підприємств міста та громадскості  докладає максимум зусиль для забезпечення гідних умов життя героїв Чорнобиля. Крім того, в ході зібрання учасники ліквідації аварії на ЧАЕС отримали Почесні грамоти від районної адміністрації, а також районної та міської рад .

На закінчення мітингу-реквієм, настоятель Свято-Троїцького храму отець Василь відправив поминальну панахиду за померлими ліквідаторами.

Нагадаємо, що 14 грудня вибрано для вшанування ліквідаторів не випадково. Саме в цей день у 1986 році Державний комітет ухвалив в експлуатацію комплекс захисних споруд на Чорнобильській АЕС. Незважаючи на те, що офіційно День ліквідаторів був введений тільки в 2006 році, відзначається він на Україні з 1986 року, коли учасники ліквідації аварії на АЕС зібралися разом, щоб відзначити свою першу перемогу.

 
12 грудня 2014
back