back

У ПОШУКУ РОБОТИ ДОПОМОЖЕ МОБІЛЬНИЙ

З метою активізації зусиль безробітних у пошуку роботи Державним центром зайнятості здійснено оновлення механізмів мобільного сервісу «Пошук роботи» для більш якісної інформаційної підтримки безробітних осіб та реалізації їх прав на одержання і використання інформації, необхідної для забезпечення права на зайнятість.
Оновлений сервіс передбачає надання безробітним шість видів SMS-повідомлень. Відтепер клієнти центрів зайнятості за їхньою згодою у вигляді повідомлень на мобільні телефони оперативно отримуватимуть інформацію про:
– нові вакансії, які щойно надійшли до бази даних державної служби зайнятості ;
– можливість участі у громадських або тимчасових роботах;
– формування груп для професійного навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації;
– дату проведення семінарів, ярмарків, міні-ярмарків вакансій, зустрічей з роботодавцями, інших групових та масових заходів служби зайнятості, направлених на працевлаштування;
– факт перерахування до банківських установ суми допомоги по безробіттю та період, за який вона нарахована;
– заплановану дату відвідування центру зайнятості.
Особисті консультанти ЦЗ будуть проводити опитування безробітних щодо їхньої згоди на отримання СМС-повідомлень служби зайнятості. Також відслідковуватиметься результативність наданих інформаційних послуг. Зокрема безробітним пропонується у разі їхнього працевлаштування надсилати зворотне СМС-повідомлення з цифрою 3 на номер 730. Вони також матимуть змогу висловлювати свої побажання щодо вдосконалення мобільного сервісу. Додатково вивчатиметься думка працедавців щодо дієвості застосування нового способу доведення до безробітних відомостей про вільні робочі місця та вакантні посади.
Запроваджений новий мобільний сервіс «Пошук роботи» допоможе безробітним швидше знайти роботу, сприятиме оперативному формуванню груп на навчання, розширить коло учасників громадських та тимчасових оплачувних робіт, дозволить швидко та ефективно забезпечувати роботодавців потрібними їм працівниками, а також оперативно проінформує безробітних про перерахування допомоги по безробіттю, нагадає їм про дату та час відвідування центру зайнятості.
08 січня 2015
back