back

ПИТАННЯ ФІНАНСОВОЇ ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ ТА ШЛЯХИ РЕФОРМУВАННЯ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ ОБГОВОРИЛИ В МЕНІ

Про засади та основні напрямки реформування територіальної організації влади та децентралізації фінансів йшла мова під час виїзного семінару-тренінгу організованого 11 лютого 2015 року Чернігівським центром перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій. Захід відбувся в приміщенні Менської районної ради за участю керівників та інших посадових осіб виконавчої гілки влади та місцевого самоврядування району. Від міської ради участь у заході прийняли заступник міського голови з питань діяльності виконкому Юрій Стальниченко та начальник фінансово-господарського відділу, головний бухгалтер Наталія Примакова.
Відкрив захід голова Менської районної державної адміністрації Олександр Мисник. Після чого слухачі прослухали інформацію про "Світовий досвід територіального управління та його реформування", "Реформа територіального управління в Україні",  "Основні позиції Закону України "Про співробітництво територіальних громад" та Проекту Закону України "Про добровільне об'єднання територіальних громад"" з вуст директора Центру Володимир  Бойко після чого відповів на запитання присутніх.

Про фінансову децентралізацію учасникам заходу розповів Юрій Вдовенко, консультант з питань реформи місцевого самоврядування та територіально організації влади Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

https://www.youtube.com/watch?v=_wkiPeA6ww0

Найбільше питань у присутніх викликало з приводу вимог законодавства про добровільне об'єднання громад та їх співробітництво і їх практичне застосування.

https://www.youtube.com/watch?v=G28lEOndQNU



 

Фото Олексія Люшина


Відеозапис інтерв'ю з викладачами Сергія Трегубенка

12 лютого 2015
back