back

ЦИВІЛЬНИЙ ЗАХИСТ - ЩО ТРЕБА ЗНАТИ ЩОБ ВИЖИТИ!

Знання про безпеку та цивільний захист - надважливе питання, продиктоване реаліями сьогодення.


Тому сьогодні, 17 лютого в Мені пройшла нарада з керівниками підприємств, установ та організацій міста, головами об'єднань співвласників багатоквартирних будинків на якій йшла мова про встановлення режиму підвищеної готовності системи цивільного захисту, забезпечення безпеки громадян та захисту об’єктів інфраструктури. Від Менської міської ради в заході приймав участь заступник міського голови з питань діяльності виконкому Юрій Стальниченко.


Учасники наради обговорили питання необхідності якомога швидше привести підвальні приміщення у належний технічний та санітарний стан для укриття населення від засобів масового ураження в особливий період та надзвичайних ситуацій у мирний час, створення у них запасів питної води, аптечок першої медичної допомоги. Військовий комісар Менського району Віктор Павлюк зазначив, що дане питання є надважливим, і від його оперативного вирішення залежить життя наших громадян, тому всі присутні повинні намагатись донести отриману інформацію до інших жителів та разом прикласти всіх зусиль для наведення належного порядку в об'єктах укриття. Крім того учасники наради наголосили на необхідності розміщення на будівлях інформаційних показчиків із зазначенням місця знаходження укриття.


Також за планом проведеного заходу присутнім продемонстрували відеофільм ДСНС України «Знати, щоб вижити – дії населенні при артилерійських обстрілах».


https://www.youtube.com/watch?v=bBgpKj-8wT8

https://www.youtube.com/watch?v=vPA5wRDHNmw

Ознайомитись з методичними матеріалами можна за наступним посиланням.


Пропонуємо Вашій увазі і орієнтовний перелік об'єктів укриття населення міста Мена в захисних спорудах цивільного захисту, підвальних приміщеннях та погребах.


Фото взято з сайту Менської РДА

17 лютого 2015
back