back

В МЕНІ ВШАНУВАЛИ ПАМ`ЯТЬ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ

Сьогодні в Мені в адміністративному приміщенні районної ради працівники відділу культури провели захід «Година пам’яті «Небесній сотні – шана і молитва»».
Події 2014 року, які відбулися на Майдані Незалежності в Києві, сколихнули весь цивілізований світ. Героїчні подвиги учасників Революції гідності, довели світовій спільноті, що українці готові відстоювати права і свободи людини, та європейське майбутнє для держави. Захищаючи ідеали демократії, відстоюючи людські права та ідеали свободи з грудня 2013 по лютий 2014 року загинуло 98 мітингувальників Майдану, яких згодом нарекли «Небесною Сотнею».
Указом Президента України Петра Порошенка 20 лютого в Україні відзначається День Героїв Небесної Сотні — на знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.
Учасниками години пам’яті були представники органів місцевого самоврядування, виконавчої влади, підприємств, установ, організацій міста, учнівська молодь та громадські активісти.

Від Менської міської ради приймали участь секретар ради Оксана Півень та заступник міського голови Юрій Стальниченко. У вступній промові присутніх звернувся голова районної державної адміністрації Олександр Мисник, який, зазначив: «Революція гідності об’єднала різні покоління українців в спільному прагненні до кращого життя». Жителям району, що активно допомагають військовим, які перебувають зараз в АТО та волонтерам були вручені Подяки обласної державної адміністрації та районної державної адміністрації.
Також присутні вшанували хвилиною мовчання із запаленими свічками та молитвою пам’ять про тих, хто віддав своє життя під час Революції гідності, а також переглянули короткометражний фільм «Вони загинули, щоб ми жили гідно» про Героїв Небесної Сотні, що загинули, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України, а також Юлія Лукаш виконала для всіх присутніх «Молитву за Україну».
Вічна пам’ять Героям, що віддали своє життя заради кращої долі країни!


Фото з сайту Менської районної ради
20 лютого 2015
back