back

ДІЄВИЙ ЗАСІБ БОРОТЬБИ З КОРУПЦІЄЮ – МОЖЛИВІСТЬ ГРОМАДСЬКОСТІ ІНФОРМУВАТИ ПРО ПОРУШЕННЯ ЗАКОНОДАВСТВА

Верховною Радою України 14 травня 2013 року № 224-VII прийнято Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реалізації державної антикорупційної політики», що набрав чинності 9 червня 2013 року.
Статтею 18 цього Закону регламентована участь громадськості в заходах щодо запобігання і протидії корупції. Одним із видів такої участі є: право об’єднань громадян, їх членів або уповноважених представників, а також окремих громадян повідомляти про виявлені факти вчинення корупційних правопорушень спеціально уповноважених суб'єктів у сфері протидії корупції, інші органи, зазначені у статті 5 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», керівництво та колективи підприємства, установи чи організації, в яких були вчинені ці правопорушення, а також громадськість.
Для підвищення ефективності зв’язку з громадськістю, надання інформаційно-консультативної допомоги громадянам з питань здійснення державного фінансового контролю в територіальних органах Держфінінспекції запроваджено функціонування телефонів довіри. Очікуваними результатами роботи телефонів довіри є забезпечення оперативності реагування на проблемні питання, порушені у зверненнях представників громадськості, а також підвищення рівня довіри громадян до органів виконавчої влади.
Про факти порушень фінансово-бюджетної дисципліни та вчинення корупційних правопорушень можна повідомити Менську міжрайонну Держфінінспекцію та Держфінінспекцію в Чернігівській області 4-12-74).

Начальник Менської міжрайонної Держфінінспекції


О.І.Максименко

26 лютого 2015
back