back

ДЕРЖАВНА СЛУЖБА ЗАЙНЯТОСТІ – НА СЛУЖБІ ЛЮДЯМ

За роки діяльності служби зайнятості у громадян нашої країни склався позитивний образ нашої організації, як сучасної, інноваційної, готової оперативно реагувати на ситуацію на ринку праці та надавати реальну допомогу громадянам, які шукають роботу і роботодавцям.

Державна служба зайнятості активно впроваджує в свою роботу сучасні новітні технології. З січня 2015 року служба зайнятості впроваджує в роботу оновлений мобільний сервіс «Пошук роботи», який передбачає надання безробітним шість видів СМС-повідомлень. Відтепер клієнти центру зайнятості за їхньою згодою у вигляді повідомлень на мобільні телефони оперативно отримуватимуть інформацію про: нові вакансії, які щойно надійшли до бази даних державної служби зайнятості; можливість участі у громадських або тимчасових оплачуваних роботах; формування груп для професійного навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації; дату проведення семінарів, зустрічей з роботодавцями, інших групових та масових заходів служби зайнятості, направлених на працевлаштування; факт перерахування до банківських установ суми допомоги по безробіттю та період, за який вона нарахована; заплановану дату відвідування центру зайнятості.

Особисті консультанти центру зайнятості проводять опитування безробітних щодо їхньої згоди на отримання СМС-повідомлень служби зайнятості. Також відслідковується результативність наданих інформаційних послуг. Зокрема безробітним пропонується у разі їхнього працевлаштування надсилати зворотне СМС-повідомлення з цифрою 3 на номер 730. Вони також матимуть змогу висловлювати свої побажання щодо вдосконалення мобільного сервісу.

Зараз наша Україна переживає важкі часи, напевно найважчі часи за всю історію незалежності. Війна на Сході України, окупація Криму спричинили значний потік вимушених переселенців із східних областей та Криму в усі регіони нашої країни, в тому числі і до нашого району.

Тому особливу увагу служба зайнятості приділяє роботі з вимушеними переселенцями. За 2014 рік профорієнтаційними послугами охоплено 35 таких осіб, які взяли участь у 52 групових заходах. Протягом 2014 року було проведено 3 виїзні акції в місцях розміщення переселенців, працевлаштовано 4 переселенці. Постійно проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота з громадянами цієї категорії через Інтернет-сайти служби зайнятості та засоби масової інформації. Особам-переселенцям, які зареєструвались як безробітні в службі зайнятості ми надаємо всі необхідні для них соціальні послуги та матеріальну допомогу.
Слід відзначити також інші напрями діяльності служби зайнятості: професійна підготовка, перепідготовка та підвищення кваліфікації безробітних; організація громадських робіт та інших оплачуваних робіт тимчасового характеру; залучення безробітних до підприємницької діяльності шляхом виплати одноразової допомоги по безробіттю; профорієнтаційні, профінформаційні та інші послуги населенню.

Незважаючи на складну ситуацію в Україні та напружену ситуацію на ринку праці нашого регіону служба зайнятості продовжує активну діяльність у сфері працевлаштування громадян. Кожного дня не зменшується потік відвідувачів Менського районного центру зайнятості. І це свідчить про те, що люди впевнені в тому, що отримають в центрі зайнятості соціальні послуги та матеріальну підтримку в непростій життєвій ситуації, пов’язаній з тимчасовим безробіттям. А це означає, що послуги служби зайнятості потрібні людям, що щоденна робота наших спеціалістів дає людям матеріальну підтримку та надію на покращення ситуації.

З сайту Менського районного цетру зайнятості

27 лютого 2015
back