back

СУХЕ ЛИСТЯ І ТРАВА – ЦЕ НЕ ТІЛЬКИ ДОБРИВО!

На Чернігівщині спостерігається масове випалювання населенням залишків сухої рослинності та сміття. Як результат, лише в період з 9 по 12 березня на території області виникло 95 пожеж, під час яких загинула одна людина, вогнем знищено та пошкоджено 57 житлових будинків та інших господарчих споруд, вигоріло понад 318 га сухої рослинності.
В пожежо-небезпечний період такі загорання виникають, як правило, в результаті безвідповідального поводження з вогнем мешканців та гостей міста, які зпалюють сухе листя, траву чи розпалюють вогнище під час відпочинку. Безвідповідальні дії громадян призводять до порушення умов проживання мешканців міста , а також несуть загрозу виникнення великих пожеж і вірогідність людських жертв. Гасіння таких пожеж триває не один день, що призводить до значних матеріальних збитків.
Нагадуємо, що на території міста Мена забороняється спалювання листя і трави. Відповідальність за порушення цієї норми передбачено статтею 77 адміністративного кодексу України і тягне за собою накладення штрафу на громадян від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від п’ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Дотримуйтесь правил пожежної безпеки!
Бережіть своє життя та людей, які вас оточують!
Більшість пожеж можна запобігти!

16 березня 2015
back