back

ДЖЕРЕЛА ДОХОДІВ НАСЕЛЕННЯ ОБЛАСТІ В ІІІ КВАРТАЛІ 2014 РОКУ

За підсумками вибіркового обстеження домогосподарств Чернігівської області в III кварталі 2014р., середньомісячні сукупні ресурси одного домогосподарства склали 4249,8 грн., що на 1,6% більше порівняно з відповідним періодом 2013р. Рівень середньомісячних доходів однієї особи майже в 1,9 раза перевищив рівень встановленого на цей період прожиткового мінімуму . Найвищі в країні середньодушові сукупні ресурси мали кияни , що в 1,3 раза перевищує аналогічний показник пересічного українця , найменші – жителі Донецької області .
Основними джерелами доходів, як і раніше, у бюджеті середньостатистичної сім’ї області є оплата праці  та пенсії . У середньому в Україні ці показники склали 48,6% та 22,2% відповідно.
Частка доходів від особистого підсобного господарства становила 10,4% всіх надходжень, що на 3,2 в. п. більше, ніж у середньому в Україні. Значною залишалася частка допомоги від родичів та інших осіб грошима та продуктами харчування, використані заощадження, позики, повернені домогосподарству борги, надходження від продажу нерухомості, особистого чи домашнього майна – 8,6%. Стипендії та соціальні допомоги складали 5,3% сімейного бюджету.



Головне управління статистики у Чернігівській області
18 березня 2015
back