back

ВЛАСНА СПРАВА – КРОК ДО САМОРЕАЛІЗАЦІЇ

Економічна криза в Україні призвела до того, що величезна кількість цілком працездатних людей втратили роботу. Часто, аби заробити, люди беруться за будь-яку роботу, багато хто звертається за допомогою до державної служби занятості. Однак служба зайнятості не завжди може забезпечити роботою за фахом, а допомога з безробіття, практично, є тільки тимчасовою і досить слабкою підмогою.

Найбільш активні люди, яких не влаштовує такий стан речей, намагаються відкрити свою справу. Це, у свою чергу сприяє їх продуктивній зайнятості, підвищенню економічної активності, створенню нових робочих місць, допомагає правильно вибрати професію з урахуванням потреб ринку праці та раціонально використовувати свій потенціал займаючись улюбленою справою.

З цією метою охочим безробітним, які вирішили, за сприяння служби зайнятості, започаткувати власний бізнес надається організаційна, правова та фінансова підтримка. Колесникова Інна Василівна, залишившись без роботи, звернулась до Менського районного центру зайнятості. Оскільки, на той момент підходящої роботи для неї не було, на одному із семінарів вона дізналася про таку послугу і зацікавилась нею.

Після відвідування інформаційного семінару «Як розпочати свій бізнес?», оцінивши свої можливості, вона пройшла навчання на курсах підвищення кваліфікації з основ підприємницької діяльності. Успішно захистивши бізнес-план та отримавши одноразову допомогу для організації підприємницької діяльності Інна Василівна орендувала в центрі міста «ларьок» та відкрила торгову точку з продажу хлібобулочних та кондитерських виробів компанії «Форнетті – Україна».

У м. Мена такий вид продукції новий і тому підприємець вірить, що справа перспективна, адже кожна людина захоче придбати свіжі та гарячі кондитерські вироби компанії «Форнетті».

Також бажаючі можуть завжди придбати гарячі напої, для приготування яких є відповідне обладнання, а в літній період – прохолодні. Так як місце торгівлі розташоване на центральній зупинці у м. Мена, то це дає можливість як прохожому, так і проїжджим з ближніх сіл та селищ району відпочити з дороги придбавши напій та свіжі вироби компанії «Форнетті».

Сьогодні Інна Василівна успішно працює та щаслива, що за сприяння районного центру зайнятості, може займатися улюбленою справою, а це дасть їй змогу самореалізуватись та професійно самовдосконалитись.

 

 

Менський РЦЗ

25 березня 2015
back