back

РОЗРАХУВАТИ ОРІЄНТОВНИЙ РОЗМІР СУБСИДІЙ МОЖНА САМОСТІЙНО

Напередодні подорожчання з 1 квітня житлово-комунальних послуг будь-яка українська сім’я сама зможе розрахувати орієнтовний розмір субсидії. Але остаточне рішення про те, чи споживач має на це право і яку суму йому призначать, прийматиме місцевий орган соцзахисту населення.
У Мінсоцполітики розробили спеціальний калькулятор для орієнтовного розрахунку суми субсидії. Для цього потрібно вказати лише три цифри:
1) чисельність зареєстрованих у квартирі осіб;
2) дохід всіх осіб, які проживають в оселі за місяць;
3) сума нарахувань за житлово-комунальні послуги.

КАЛЬКУЛЯТОР РОЗРАХУНКУ СУБСИДІЇ

Система автоматично розрахує, чи має споживач право на субсидію, вкаже її орієнтовний обсяг та порекомендує звертатися за оформленням. Або ж навпаки – вкаже, що не має право на пільги.

Як попереджають розробники калькулятора, всі розрахунки є попередніми та не охоплюють усі критерії, що враховуються при призначенні субсидії. Для остаточного визначення права на отримання субсидії рекомендують звернутися до місцевого органу соцзахисту населення.
Нагадаємо, механізм отримання субсидій за новими правилами почне діяти з 1 травня 2015. Для цього необхідно заповнити і подати лише два документи на двох сторінках - заяву та декларації. Термін дії субсидії - 12 місяців, а не опалювальний сезон. Нарахування субсидій на наступний рік продовжуватиметься автоматично.
Залишилося єдине обмеження при оформленні субсидії - одноразова покупка понад 50 тисяч гривень.
Документи на оформлення субсидій кожне допогосподарство має отримати поштою вже у квітні.

Деталі щодо отримання субсидій за новими правилами:
- В органах соцзахисту за місцем реєстрації 2-14-80, 2-15-39)
- На сайтах www.mlsp.gov.ua та www.protaryfy.com
- За номером гарячої лінії 0 800 507 309 


30 березня 2015
back