back

ЖИТИ В ЧИСТОТІ КРАЩЕ НІЖ У СМІТТІ

Минулого четверга, відбулося засідання виконавчого комітету Менської міської ради, в порядку денному якого основним було питання затвердження заходів з благоустрою нашого міста до кінця 2015 року. Головував на засіданні виконкому міський голова Федір Фесюн, а доповідав з даного питання його заступник Юрій Стальниченко. При розгляді питання про заходи з благоустрою міста були присутні та приймали активну участь в обговоренні директор КП "Менакомунпослуга" Олександр Сидоренко та майстер підприємства Любов Харькова, майстер служби благоустрою Валентина Шупик. Розгляд питання тривав близько години, в результаті було вирішено, що в Мені протягом року відбудуться весняна та осіння акції з благоустрою та озеленення «За чисте довкілля», а в її рамках Дні довкілля . Щоп'ятниці в місті буде відбуватись санітарне прибирання.
"Приємно жити в чистому і доглянутому місті, і я впевнений, що кожен менянин прагне саме цього. З року в рік про порядок міських територій дбають комунальні служби, керівники підприємств та жителі міста, однак саме навесні у нас з’являється можливість разом зробити нашу Мену чистішою, привабливішою та безпечнішою для проживання. Питання чистоти в Мені є по-справжньому важливим питанням, яке переважно зосереджене в руках самих мешканців міста. Більшості людей не байдуже, як виглядає їхнє місто. Щороку після зими наше місто "благає нас про допомогу", адже в парках, в плавнях та на узбіччях доріг швидко виростають сміттєві Еверести, поживу для яких приносять і привозять до нас в місто «незвані гості». Якою б не була робота комунальних служб, із недбальством і безкультур’ям їм не впоратись." - зазначив заступник міського голови Юрій Стальниченко, розпочинаючи доповідь з даного питання.

Директор КП "Менакомунпослуга" Олександр Сидоренко доповів, що "періодично збої у вивезенні сміття виникають через незадовільний стан техніки, яка потребує регулярних ремонтів та несплатою жителями міста за послуги з вивезення побутових відходів. Остання причина є чи найголовнішою, адже всі користуються цими послугами, але не всі це визнають. Місто не стане чистим, якщо ми будемо самі себе обманювати і надіятись тільки на централізований вивіз сміття, при цьому будемо продовжувати кидати сміття на узбіччях доріг, в парках та зелених насадженнях."

Про стан з благоустрою міста на сьогоднішній день та необхідні першочергові заходи щодо її поліпшення членів виконкому проінформувала майстер комунального підприємства Любов Харькова. В кінці свого виступу Любов Миколаївна ще раз нагадала: "Чисто не там де прибирають, а там де не смітять".

Обговоривши проблемні питання, які щороку виникають  при здійсненні заходів з благоустрою міста, виконавчий комітет вирішив звернутися у своєму рішенні до керівників підприємств, установ та організацій, жителів міста з проханням прийняти участь у проведенні акцій «За чисте довкілля» та днів благоустрою, постійно підтримувати належний порядок на прилеглих та розподілених територіях. Також в рішенні зазначається необхідність дотримання всіма без вийнятку мешканцями Правила благоустрою, при цьому органам внутрішніх справ рекомендовано посилити контроль за їх дотриманням. Відзначено і важливість самоорганізації жителів, адже об'єднавши зусилля, мешканці зможуть долучитися до прибирання парків і скверів, дитячих і спортивних майданчиків, упорядкування територій в своєму мікрорайоні або біля власного подвір'я шляхом організації і проведення «суботників»...

"Наша Мена – це такий самий дім, як і власний, і кожен дбайливий господар намагається підтримувати порядок в своєму домі" - говорить Юрій Валерійович. "В нашому спільному домі, який ми гордо називаємо Мена, тільки гуртом ми зможемо швидко прибрати місто після зими, і в подальшому підтримувати належний порядок, ставши взірцем для тисяч подібних осель. Наші батьки нас вчили що смітити не можна, викидати сміття повз контейнера чи урну не можна, і показували це на власному прикладі. Так ми повинні вчити і своїх дітей. Почавши з дотримання цього невеличкого правила, дуже скоро ми усвідомимо те, що нам і нашим нащадкам краще жити в оточенні красивого довкілля, аніж там, де все потопає у смітті.»

Резюмуючи жваве обговорення надважливого питання, міський голова Федір Фесюн зазначив: "Сподіваюся на свідому і патріотичну позицію всіх менян, які щороку, роблять все для того, щоб жити в нашому місті було зручно та затишно. Давайте разом і надалі продовжувати цю гарну традицію. Багато хто мріє про європейське життя і європейські цінності. Для втілення цієї мрії в життя, слід запам'ятати єдине: Європа починається не з закордонного паспорта з Шенгенською візою в кишені, Європа починається з культури кожного з нас. Будьмо європейцями в своїх діях, і українцями в душі!"


31 березня 2015
back