back

ВІДБУВСЯ СЕМІНАР НА ТЕМУ ЕНЕРГОЗБЕРІГАЮЧИХ ТЕХНОЛОГІЙ ДЛЯ БАГАТОКВАРТИРНИХ БУДИНКІВ

08 квітня в приміщенні Менської міської ради відбувся інформаційно-консультаційний семінар на тему «Сучасні енергозберігаючі технології для багатоквартирних будинків». Участь у семінарі прийняли заступник міського голови Юрій Стальниченко, керівник проектів ТОВ «Еско Енерго Інвест» Сергій Зінченко, провідний менеджер компанії «Henkel Bautechnik Ukraine» Олександр Хорошаєв, а також голови об’єднань співвласників багатоквартирних будинків міста.
Відкриваючи захід, Юрій Валерійович зазначив, що місто Мена є підписантом «Угоди мерів», а також в місті є затверджений План дій зі сталого енергетичного розвитку міста до 2020 року, в якому передбачається, що міська рада спільно з жителями міста буде працювати і в напрямку проведення термомодернізації житлових будинків. Звичайно все буде починатися із ініціативи від багатоквартирних будинків. Якщо така ініціатива буде, то ми спільно з Вами будемо шукати можливості для того, щоб втілити її в життя…

Олександр Хорошаєв у своєму виступі висвітлив шляхи реалізації енергоефективних заходів у багатоквартирних будинках – від їх ідентифікації та розрахунку в результаті проведення енергоаудиту житлового будинку, до формулювання енергоефективних заходів як інвестиційного проекту та визначення джерел його фінансування.
Про практичні кроки з реалізації енергозберігаючих проектів присутнім розповів Сергій Зінченко.
Учасники семінару також обговорили питання сучасних технологій, які використовуються при утепленні будинків, реконструкції систем опалення, гарячого водопостачання та освітлення.

Підводячи підсумки семінару, Юрій Стальниченко наголосив, що сфера енергозбереження - одна з тих, яка стосується кожного мешканця, і має безліч проблемних питань, які вимагають вирішення. Та якщо вирішувати ці питання на локальному рівні – тобто на рівні окремої квартири, звичайно, окремі особи досягнуть певних результатів. Однак набагато більш ефективним є варіант, коли енергоефективні технології запроваджуються в комплексі, тоді вони мають системний характер і приносять користь для всіх мешканців. Тому і надалі міська рада буде проводити роботу з мешканцями багатоквартирних будинків, спрямовуючи їх на необхідність комплексного вирішення витань енергоефективності.


10 квітня 2015
back