back

ВІДБУЛАСЯ ЗУСТРІЧІ МІСЬКОГО ГОЛОВИ З ЖИТЕЛЯМИ МІСТА

Менський міський голова Федір Фесюн відзвітував про свою діяльність та роботу міськради і виконкому. Окрім того, меняни дізналися про стан охорони громадського порядку та ознайомилися з проектом Генерального плану Мени.

Проблеми і досягнення

За прикрою традицією на зустріч з міським головою до районного Будинку культури прийшло зовсім небагато народу – близько восьми десятків.

Їм міський голова і розповів про проект модернізації вуличного освітлення Мени, який співфінансується Європейською Комісією.

Але наразі, за словами мера, проб­лемним залишається стан дорожнього покриття у місті. Це обумовлено недостатністю фінансування. У 2014 році було розпочато капітальний ремонт дорожнього покриття по вулицях 1 Травня, Щорса, Кірова, Транспортній, Урицького. Для покращення доріг з міського бюджету торік використано понад 328 тис. грн.

Федір Фесюн пояснив причини неякісного ремонту доріг, зокрема, по вулиці 1 Травня. І запевнив, що невдовзі роботи будуть відновлені.

Занепокоєння викликає «доля» ремонту дорожнього покриття по вулиці Щор­са: надходжень з держбюджету цього року очікувати марно, тож ця вулиця поки лишиться висипаною щебенем.

– Для поліпшення водопостачання триває будівництво водогону від свердловини №9 до центрального водозабору, – поінформував Федір Фесюн. – Однак для завершення необхідно ще мільйон гривень, інакше свердловина знову замулиться. «Зависла у повітрі» й станція знезалізнення води: із фірмою-виробником, котра допустила брак, суди тривають вже четвертий рік. Стосовно реконструкції каналізаційно-насосної станції, то нині виготовляється проект зі змінами. Не були виконані й роботи по очищенню русла річки Бабки – «Менський сир» обіцяв співфінансувати цю справу, але через складну ситуацію на самому підприємстві обіцянок не дотримав.

Міський голова також торкнувся питань створення ОСББ, вуличних, будинкових комітетів та інших органів самоорганізації населення, благоустрою та озеленення міста, утримання дитячих садків.

Буде план – будуть інвестори

Після звіту міського голови менянам було представлено проект Генерального плану, котрий на замовлення міської ради виготовив інститут «Діпромісто». Презентацію провела архітектор проекту Марія Маслова.

В Генеральному плані визначені напрямки і межі територіального розвитку міста, функціональне призначення території, принципові рішення щодо розміщення об'єктів загальноміського значення, розвитку транспорту, магістральної вуличної мережі тощо.

За словами виконавців проекту та керівників громади, відсутність Генерального плану унеможливлює розгляд земельних питань, відлякує потенційних інвесторів. Представлений проект ще остаточно не затверджений, він проходитиме державну експертизу. Тож у менян є місяць часу, аби висловити свої зауваження та конкретні пропозиції. Ознайомитися з проектом Генерального плану можна у міській раді або на її веб-сторінці.

І грабежі, і розбійний напад

Торік в громадських місцях Мени було скоєно сім кримінальних правопорушень, п’ять із яких розслідувано та направлено до суду, двоє знаходяться в провадженні. Про це у своєму виступі, зокрема, повідомив заступник начальника Менського райвідділу УМВС Олександр Гаврись. Також, за його словами, було задокументовано 535 адміністративних правопорушень.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 202 повідомлення та заяви про скоєні кримінальні правопорушення на території міської ради. Зокрема: два факти нанесення тяжких тілесних ушкоджень , шість фактів незаконного обігу зброї, 85 крадіжок, шість грабежів, один розбійний напад, вісім фактів нанесення тілесних ушкоджень середньої тяжкості, 18 кримінальних проваджень по лінії економічної злочинності, шість фактів збуту наркотичних засобів, вісім – незаконного зберігання наркотичних засобів.

Протягом минулого року на території громади зафіксовано 11 кримінальних правопорушень, вчинених неповнолітніми.

 

Автор Ірина Примак


Менська районна газета "Наше слово"

14 квітня 2015
back