back

ПРО РОЗРАХУНОК ДОПОМОГИ ПО ТИМЧАСОВІЙ НЕПРАЦЕЗДАТНОСТІ ПРАЦІВНИКУ ПІСЛЯ ДЕМОБІЛІЗАЦІЇ

Менська міжрайонна виконавча дирекція Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності  інформує, що право на матеріальне забезпечення за рахунок коштів Фонду  виникає з настанням страхового випадку в період роботи . Підставою для призначення допомоги по тимчасовій непрацездатності є виданий у встановленому порядку листок непрацездатності, а в разі роботи за сумісництвом - копія листка непрацездатності, засвідчена підписом керівника і печаткою за основним місцем роботи.

Суму допомоги розраховують згідно з Порядком, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України  від 26.09.2001 №1266 .

Розрахунковим періодом є останні шість календарних місяців, що передують місяцю захворювання, або фактично відпрацьовані календарні місяці, якщо працівник відпрацював менше 6 місяців.

Середньоденна заробітна плата для нарахування допомоги визначається таким чином: сумарний заробіток, нарахований за відпрацьований час у розрахунковому періоді, необхідно розділити на кількість відпрацьованих робочих днів . До розрахунку не включаються виплати, нараховані за невідпрацьований час, тобто, не включається середній заробіток, нарахований за час мобілізації працівника.

Якщо у розрахунковому періоді працівник не мав заробітку по причині мобілізації, рекомендуємо середньоденну заробітну плату розраховувати у відповідності з п. 10  Порядку №1266 -  виходячи з місячної тарифної ставки , встановленої працівникові на момент настання страхового випадку. У такому випадку, місячну тарифну ставку необхідно розділити на середньомісячну кількість робочих днів , установлену на підприємстві. Середньомісячну кількість робочих днів визначають шляхом ділення балансу робочого часу підприємства за календарний рік, в якому настав страховий випадок, на дванадцять місяців.

За більш детальною інформацією звертатися за адресою:  м. Мена, вул. Троїцька,5А або за телефонами  2-14-08 та 2-14-48; смт. Сосниця, вул. Виноградського,12А  або за телефоном  2-76-32.

 

Менська міжрайонна виконавча дирекція


Чернігівського обласного відділення


Фонду соціального страхування з


тимчасової втрати працездатності

28 квітня 2015
back