back

ОРІЄНТАЦІЯ НА МАЙБУТНЮ ПРОФЕСІЮ

24 квітня 2015 року фахівці Менського РЦЗ провели Виїзну акцію в Комунальний заклад «Березнянський багатопрофільний навчально-реабілітаційний центр» Чернігівської обласної ради. Акція організована з метою розширення уявлення дітей про світ професій, ознайомлення випускників з формулою правильного вибору майбутньої професії, активізації розуміння особливих характеристик кожної професії, розвитку логічного мислення, пам’яті та уваги.

Участь у заході прийняли 32 особи. Захід був поділений на дві частини. Спочатку з школярами закладу був проведений профорієнтаційний урок, в процесі якого фахівці центру зайнятості ознайомили дітей з послугами, які надає районний центр зайнятості , акцентували увагу школярів на можливості здобути професію за сприяння служби зайнятості. Детально розглянули формулу “Хочу-Можу-Треба”, правила вибору професії та основні помилки у виборі професії. Ознайомили учнів з ситуацію, яка склалася на ринку праці Менщини . Всі бажаючі пройшли профдіагностичне тестування. Школярі з великою цікавістю вивчали матеріали з описом професій.

Друга частина заходу включила в себе ряд вправ та конкурс малюнків «Моя майбутня професія». В конкурсі хлопці та дівчата за допомогою ручок виразили на папері свої дитячі мрії про майбутню професію. Школярі зобразили себе продавцями, швачками, водіями, мулярами, пекарями, офіціантами, будівельниками, садівниками. В кінці конкурсу комісія визначила п’ять переможців, які були нагороджені призами.

Фахівець з профорієнтації I категорії


Менського районного центру зайнятості


Олена Бабко

29 квітня 2015
back